Szabadidő

Programok hétvégére: ki az udvarra, ki a rétre!

Napozhatunk vagy éjszakázhatunk: a lényeg, élvezzétek ki a verőfényes tavaszt a hétvégén! Öt könnyű program a hétvégére!


Programok hétvégére: ki az udvarra, ki a rétre! Kis Könyves Éj

Ha már van a múzeumoknak és a fodrászoknak is éjszakájuk, akkor miért ne lehetne a könyveknek is? Csütörtök délután és este benépesülnek a kis független könyvesboltok, és nemcsak Budapesten, hanem Sopronban, Biatorbágyon és még több vidéki városban is! Lesz, ahol Ónodi Eszter olvas fel egy café latte mellett, lesz, ahol egy híres francia könyvillusztrátor avat be szakmája rejtelmeibe, és lesz rockos irodalmi performansz is. Ebben a csodálatos tavaszi hangulatban jó lehet könyvesboltról könyvesboltra járni a barátainkkal!

Hol? Budapest, Biatorbágy, Vác, Pécs, Sopron, Pannonhalma
Mikor? Április 19.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: ki az udvarra, ki a rétre! Föld Napja 2013

Nagy és kék és szeretjük, csak kéne rá vigyázni – 192 országban gondolnak április 22-én a Földre. (Reméljük, nemcsak ekkor, de ez a Föld napja.) Igaz, hétfőre esik, de már a hétvégén is szerveznek programokat az egész országban. Hát lesznek hatalmas biciklis felvonulások, szemétszedés és interaktív kiállítások. Praktikák az energiaspórolásra, biopiacok, gyalogtúrák, vetélkedők, virágültetés… annyi minden, hogy nem tudjuk felsorolni!

Hol? Országszerte
Mikor? Április 20–22.

Programok hétvégére: ki az udvarra, ki a rétre! Rügyfakadás Tavaszünnep


Már a fesztivál neve is megdobbantja  a szívünket, pláne, hogy a Balaton partján lesz! Sétálhatsz a hegyekben vagy a tóparton, simogathatsz lovakat, hüledezhetsz a huszárbemutatón, vagy benevezhetsz az erdei főzőversenyre a barátaiddal vagy a családdal! Zenészek a színpadon, tábortűz és sodrófahajító verseny, ami már csak hab a tortán. Olyan gyönyörű kék a Balaton, hogy öröm nézni!

Hol? Gyenesdiás
Mikor? Április 20–21.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: ki az udvarra, ki a rétre! A dzsungel könyve ezredszer

Dés László és Geszti Péter közös szerzeménye, A dzsungel könyve már 17 éve fut, most pénteken pedig a Pesti Színházban fakadnak dalra régi és új szereplők – ezredszerre. Az 1000. előadás érdekessége azon kívül, hogy az ezredik, hogy a főhős, Maugli ezen az estén énekli először az új dalát. „Azzal, hogy 17 év után, az ezredik előadásra Gesztivel új dalt írtunk, ismét közünk lett a saját alkotásunkhoz, újból érezzük az alkotás örömét és izgalmát, újra együtt élünk, együtt lélegzünk a darab hőseivel” – mondta Dés László, a musical zeneszerzője. Ha lemaradtok az ezredikről, ne szomorkodjatok, Maugli dala most már marad.

Hol? Budapest, Pesti Színház
Mikor? Április 19.
Mennyi? 1200–3200 forint

Programok hétvégére: ki az udvarra, ki a rétre! A világ legdrágább kislánya

Kislányokból felnőttek – szülők nélkül nevelőintézetben! A finn fotóművész, Miina Savolainen tíz nevelőintézeti lányt fotózott tíz éven át. Az érzelmileg elhanyagolt kislányok fiatal felnőtté érését dokumentálja a sorozat. Szívbe markoló, megható, mesebeli képek! A fotós a lányokkal keresztül-kasul utazta Finnországot, és több mint 70 ezer felvételt készített, ezekből a legszebbeket állították ki a Próféta Galériában.

Hol? Budapest, Próféta Galéria
Mikor? Április 26.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top