Szabadidő

Hétvégi programok: orchideakiállítás és kihajtási ünnep

Újabb tavaszias hétvége jön – gyerekkel vagy barátokkal – ruccanjatok ki valahová! A Hortobágyon kihajtanak, a Vajdahunyad várában meg virágoznak az orchideák...

Hétvégi programok: orchidea kiállítás és kihajtási ünnepOrchidea Kiállítás

Biztos sokan várjátok már, mert tavasszal mindig megrendezik a Vajdahunyad várában a mutatós virágok kiállítását. Idén a vadregényes indonéz orchideáké lesz a főszerep: sűrű erdőkben, vulkánok tövében élő ritka virágok költöznek Budapestre a hétvégén. Persze a több ezer növény mellett gondos szakértők elmagyarázzák, ha megvettük, hogyan tartsuk életben új lakótársunkat!

Hol? Budapest
Mikor? Április 26–28.
Mennyi? 1200–1600 forint

Hétvégi programok: orchidea kiállítás és kihajtási ünnepKemencés Fesztivál

Azok a gyerekek, akik imádják a lovakat, szeretni fogják a vértesboglári fesztivált. Szikrázó napsütésben lehet lovagolni, szénát mustrálni, vagy akár kocsikázni. Szerintünk családdal érdemes menni, és reggeltől estig falra mászni, pingpongozni, kézműveskedni, bolondosbiciklizni, és mindent, ami a klasszikus családi fesztiválba belefér! A kemencében sült csülök apunak lesz!

Hol? Vértesboglár
Mikor? Április 27.
Mennyi? 2000 forint

Hétvégi programok: orchidea kiállítás és kihajtási ünnepIndia Napok a Vásárcsarnokban

Ha hétvégén kimész a kosárkáddal a kezedben a nagycsarnokba, ne lepődj meg, ha indiai fűszerek illata lebegi be a teret. Táncolnak a Krishna-völgy lakói, megismerheted az ájurvédikus gyógyítás alapjait. Kiderül, miért táncol mindenki a bollywoodi filmek végén. És persze indiai ételek kavalkádjában kóstolhatsz, vagy vihetsz haza alapanyagokat, hogy abból főzd a vasárnapi ebédet!

Hol? Budapest, Fővásárcsarnok
Mikor? Április 25–27.
Mennyi? Nincs belépő

Hétvégi programok: orchidea kiállítás és kihajtási ünnepSzent György-napi Kihajtási Ünnep

A pásztorok életének egyik legfontosabb eseménye volt ez a nap, hiszen ekkor kiseperték az istállókat, vízbe mártott babérágakkal hintették meg, s a szalmatűz füstjével megfüstölték magukat és a jószágaikat. A tűzön a nyájat áthajtották, majd maguk is háromszor átugrottak felette, hogy a boszorkányok rontását elkerüljék. Megvan annak a hangulata, amikor áthajtják a Kilenclyukú hídon a birkákat. Aztán jön az evés, ivás, ünneplés estig és azon is túl!

Hol? Hortobágy
Mikor? Április 27.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: orchidea kiállítás és kihajtási ünnepTai Chi és Chi Kung Világnap

Egy világ, egy lélegzet a szlogenje a szombati világnapnak, szerintünk ez sokat elárul róla. Thai chi mesterek, életmód-tanácsadók, jógamesterek mesélnek, előadnak, bemutatnak, kérdeznek és válaszolnak. Hallhatsz a belső mosolyról, a kínai orvoslásról, a világot betöltő energiákról. Érdekes élmény lehet barátnőkkel karöltve!

Hol? Budapest, Ázsia Center
Mikor? Április 27.
Mennyi? 2300 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top