Szabadidő

Programcunami – a legjobb majálisok egy csokorban!

Örvendezzünk, hogy május elseje nem szombatra esik, hanem a hét közepére, így kapunk egy nyárias szabadnapot! Szuper programokat találtunk, válogassatok!

Programcunami - a legjobb majálisok egy csokorban!Vurstli Fesztivál

Ez az utolsó május elseje, amit a budapesti Vidámparkban lehet eltölteni, mert bezárják idén. Így kihagyhatatlannak látszik a sírva vigadás. A 175 éves Vidámparkot benépesítik a zenészek, gólyalábasok, bohócok, zsonglőrök, és persze a játékok sem mennek el – egyelőre. Tessék felülni a modern szemmel ma már viccesnek tűnő játékokra is, ne csak azokra, amelyektől szívinfarktust kaptok! Aztán állítsatok májusfát, és üljetek fel az óriáskerékre!

Hol? Budapest
Mikor? Május 1.
Mennyi? 3500–4900 forint

Programcunami - a legjobb majálisok egy csokorban!Sportmajális

A feleségcipelő-verseny csak kezdete a sportos majálisnak Székesfehérváron. Szerencse, hogy reggel tartják, még a kötelező sör és virsli előtt.  Egész nap ingyenes szűrővizsgálatokon lehet részt venni, és látványos sportbemutatókon csodálhatjuk a kosarasokat, a szárazon szinkronúszókat vagy az ugrókötelezőket. A környék összes sportegyesülete kitelepül, és ha a gyerek még nem döntötte el, focista legyen-e vagy vízilabdás, itt a remek alkalom.

Hol? Székesfehérvár
Mikor? Május 1.
Mennyi? Ingyenes

Programcunami - a legjobb majálisok egy csokorban!Urbitális Majális

A Kémmúzeum – igen, van ilyen – kódfeltörő kémet keres, Erzsébetligeten helytörténeti séta, az állatkerti klasszikus körhintán meg különleges kiállítás lesz. A lényeg, hogy a civilek, a múzeumok, az egyesületek, a kiállítóterek Budapesten mind-mind hozzátesznek valamit az ünnephez, és el lehet tölteni a május elsejét a városban fel és alá cikázva, játszva, nevetve. Nemcsak elsején, hanem egész májusban tart az Urbitális Majális.


Hol?
Budapest
Mikor? Május 1. – május 31.
Mennyi? Vannak ingyenes és belépős programok is

Programcunami - a legjobb majálisok egy csokorban!Mediawave

A komáromi Duna-part és a monostori erőd együtt tényleg szuper atmoszférát teremt a rendhagyó, családias filmfesztiválnak. Ami persze nemcsak egy filmfesztivál, igaz, olyan alkotásokat is megnézhet az ember lánya, amit Magyarországon valószínűleg többet nem lát. A zegzugos erőd termeiben hol dzsessz, hol világzene csendül fel. Idén külön foglalkoznak a nőiség témájával. Lehet borospalackot cserélgetni, hajnalig táncolni, csodálni a fényfestőket!

Hol? Komárom
Mikor? Április 30. – május 4.
Mennyi? Napijegy: 800–1600 forint

Programcunami - a legjobb majálisok egy csokorban!Retromajális

Mi még felvonultunk május elsején, lengettük a zászlót, és valakinek még kék vagy piros nyakkendő is volt a nyakában. Emlékeztek arra, amikor egy vizeskádból lehetett horgászni kis fahajókra, az aljukon szám volt, és megkaptad azt a számú ajándékot, amit kifogtál? Valami ilyesmi hangulatot gerjesztenek a Kobuci kertben, hogy megmutathasd a gyereknek, milyen volt egy régi május elseje. A családi kötélhúzóverseny győztese számára pedig igenis lesz ingyenebéd!

Hol? Budapest
Mikor? Május 1.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top