Szabadidő

Anyák napi programok: kismamahastánc vagy bababörze

Május első vasárnapjára olyan programokat válogattunk, amelyekre elviheted anyukádat vagy a kisgyerekedet!

Anyáknapi programok: kismama hastánc vagy bababörzeAnyák napja és középkori hétvége

Somogy megye legkisebb településének lankái között lapul a Katica tanya egy középkori palánkvárral a háta mögött. Anyák napján dagaszthatunk kenyeret a kislányunkkal, kisfiúnkkal, lehet ajándékot ügyeskedni anyunak. Beindítják az ország egyetlen trebuséját, ami egy középkori kőhajító szerkezet. Aztán persze állatsimogatás reggeltől estig, és játék középkori öltözetben.

Hol? Patca
Mikor? Május 5.
Mennyi? 500–1000 forint

Anyáknapi programok: kismama hastánc vagy bababörzeSzülés Hete

Kezdődik a Szülés Hete, és nemcsak Budapesten, hanem az egész országban lesznek előadások, programok. Anyák napján sok helyen lesz bababörze, ahol jó kis babacuccokhoz juthattok másodkézből. Több városban tartanak hordozási tanácsadást hordozóeszköz-kipróbálással. A gyerekekre is gondolnak kézműves-foglalkozással, játszóházzal. Dunakeszin pedig kismamahastánc-órát szerveznek.

Hol? Országos
Mikor? Május 3–12.
Mennyi? A legtöbb program ingyenes.

Anyáknapi programok: kismama hastánc vagy bababörzeVelence-tavi Hal-, Vad, Bor- és Pálinkafesztivál

A fesztivál nevéből egyértelműen kiderül, mire számítson az, aki május első vasárnapját Velencén szeretné tölteni. Jó magyar szokás szerint enni és inni kell, főleg vadat és halat. Bemutatkoznak a velencei-tavi borászok, be lehet kukkolni az agárdi pálinkafőzdébe is. Vasárnap délelőtt pedig versenyre főzik a halat, amelyekből persze lehet majd kóstolni. A tóparton pedig pezseg a vízi élet: sárkányhajózás, madárgyűrűzés és kenuzás várja az ebéd előtt állókat.

Hol? Agárd
Mikor? Május 3–5.
Mennyi? Nincs belépő

Anyáknapi programok: kismama hastánc vagy bababörzeEros Ramazotti

Tisztes, őszes halántékával május 8-án Budapesten koncertezik Eros Ramazotti. Novemberben jelent meg NOI című albuma, ami a világhírű olasz énekes nagy visszatérését hozza a pop világába. A budapesti koncert egy világ körüli turné állomása, és még elcsíphetsz egy jegyet. Ramazotti majd 30 éves karrierje alatt 55 millió lemezt adott el világszerte. Magyarországon is többször járt, utoljára 2009-ben adott koncertet Budapesten.

Hol? Budapest, Papp László Sportaréna
Mikor? Május 8.
Mennyi? 10-25 ezer

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top