Szabadidő

Hétvégi programok: csoki- és fűszerfesztivál

Éneklő kórus a főtéren, dizájn a Dunakanyarban, karamella Győrben. Hétvégi programok!

Hétvégi programok: csoki- és fűszerfesztiválEurópa-nap

Az európai béke és egység ünnepe – a hivatalos verzió szerint, és tényleg az. Szombat este Kiscsillag-koncerttel kezdődik az Erzsébet téren Budapesten, de egy héten keresztül az egész országban lesznek Európa-napi programok. Színházi előadások, koncertek, játszóházak, meseelőadások – érdemes böngészni a programfüzetet, annyi minden van. Nem mellesleg pedig segítenek eligazodni az uniós jogokban, a munkavállalási és a tanulási lehetőségekben.

Hol? Országszerte
Mikor? Május 4–17.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: csoki- és fűszerfesztiválI. Győri Édes Napok

Az édesszájúak Mekkája lesz a hétvégén Győr, és persze nemcsak ízlelgetni, kóstolgatni lehet a finomságokat, hanem az is kiderül, hogyan készülnek. Grillázsbemutató, karamellkészítés, bonbonformázás, és az oly divatos macaron sütési titkairól is lehull a lepel. Vasárnap a város híres sportolói, például a kézis lányok, tortából készült aranylabdát kapnak. Az estét pedig – nyilván – a Bonbon együttes koncertje zárja.

Hol? Győr
Mikor? Május 11–12.
Mennyi? Nincs belépő

Hétvégi programok: csoki- és fűszerfesztiválDivat & Design a Dunakanyarban

A természetbe csábítanak a divatos csajok a hétvégén, hogy bemutassák a Dunakanyarban élő művészeket, dizájnereket – lássa a közönség, hogy Budapesten túl is van divatélet. 50 kiállító mutatja be ékszereit, ruháit, csecsebecséit, közben pedig zenélnek, felolvasnak, kiállítanak. Kössétek össze egy jó kis kirándulással, nekünk nagyon tetszik az ötlet!

Hol? Pilismarót
Mikor? Május 11.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: csoki- és fűszerfesztiválKórusok Éjszakája

A Színházak Éjszakája után itt a Kórusok Éjszakája, ami azért izgalmas, mert nemcsak előadótermekben, hanem pincében, padláson, utcákon, tereken és padokon is tartják. Acapellaegyüttesek járják a várost, felbukkannak, előadnak, meglepnek, énekelnek, aztán továbbmennek, a dzsessztől a népzenéig mindent bevállalnak. Szombat este keress egy kórust te is magadnak.

Hol? Budapest
Mikor? Május 11.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: csoki- és fűszerfesztiválPécsi Tavaszi Borfesztivál

A mediterrán hangulatú Pécset nem kell bemutatni, főleg ha már jártatok ott, el tudjátok képzelni, milyen hangulatú borfesztivál lehet a főtéren. A dzsámi árnyékában kóstolhattok, fröccsözhettek, és nemcsak villányi borokat. Amitől extra, hogy nemcsak borfesztivál, hanem fűszerfesztivál is lesz fűszerültetéssel, kóstolással és grillezéssel. Nyami!


Hol?
Pécs
Mikor? Május 8–12.
Mennyi? Nincs belépő

Hétvégi programok: csoki- és fűszerfesztiválTavaszi Országos Kaktusz és Pozsgásnövény Kiállítás

Mexikói hangulatban, kaktuszok között tölthetitek a hétvége egyik napját a Füvészkertben, ahol lesznek például oszlop kaktuszok, óriáshordó kaktuszok, a tequila alapanyagát adó Agavék és miniatűr mexikói gömbkaktusz ritkaságok. A pénteken kezdődő Országos Kaktusz és Pozsgásnövény Kiállításon természetesen vásárt is tartanak, így újabb tüskés növénnyel gazdagíthatjuk a háztartást.

Hol? ELTE Füvészkert
Mikor? Május 10-12.
Mennyi? 400-850 forint

Hétvégi programok: csoki- és fűszerfesztiválStanislav Grof Budapesten

A különleges tudatállapotok szakértője, a transzperszonális pszichológia egyik alapítója, Stanislav Grof Magyarországra látogat az Integrál Akadémia meghívására, hogy az itthoni szakembereknek élőben bemutassa a világon egyedülálló és kiváló eredményeket elért terápiás módszereit.
A holotróp légzés atyja és szintén pszichoterapeuta felesége Dr. Christina Grof háromnapos rendezvénysorozat keretében, vasárnap mondják el gondolataikat az önismeretről, a spiritualitás, a pszichológia és a pszichoterápia összefüggéseiről, a transzperszonális pszichológia jövőjéről.
Várják mindazokat, akik a spiritualitás és a pszichológia iránt érdeklődnek, akik már átélték, és akik szeretnék kipróbálni a transzlégzést.

Hol? Budapest, Belvárosi Színház
Mikor? Május 10-12.
Mennyi? 19.800 Ft

Ha ez még mind nem elég, akkor most hétvégén újra Street Food fesztivál! Még több információ itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top