Utazás

Az ország 8 legjobb játszótere!

Végre itt a jó idő, irány a játszótér, ahol elfáradnak a kicsik, míg mi egy padon olvashatva élvezhetjük a napsütést. De hová is menjünk, ahol a gyerekünk igazán jól érzi majd magát, és biztonságosan hintázhat? Íme, 8 igazán jó játszótér az országban!

Silvanus játszótér a Keve utcában

Az ország 8 legjobb játszótere!

Sok máltai játszótér van a fővárosban, de közülük a Silvanus a legjobb. A 3. kerület egyik könnyen megközelíthető, jó levegőjű részén található, és minden van, ami csak a gyerekeknek szórakoztató lehet: sok játék, a naptól oltalmazó, lombos fák, és a kis játszóházban az ott dolgozó pedagógusok is szívesen foglalkoznak a kicsikkel, ha váratlanul esősre fordulna az idő. Van tiszta mosdó, és a legkisebbekre is gondoltak, amikor egy pelenkázót is kialakítottak. A hinták bababiztos kialakításúak, sok élvezetes mászókán fáradhatnak le kellőképpen csemetéink, a nagyobbak számára pedig igen komoly csúszdákat helyeztek el.
fotó: www.jatszoterkereso.hu; Részletek, itt!

Ötholdas Pagony játszótér Debrecenben

Az ország 8 legjobb játszótere!

Helyi anyukák a blogjaikban szuperlatívuszokban mesélnek az Ötholdas Pagonyról, Debrecen legkedveltebb játszóteréről. Nem csoda, hiszen óriási, ősfás parkban található, rendkívül nyugodt környezetben. Az itt játszó kicsiket kerítés védi a külvilágtól, sok a pad, és rendkívül nagy a labdajátékokhoz is kedvező füves terület. A legkisebbekre bébihintával gondoltak, de van hagyományos hinta, méretes homokozó, és a sok mászóka mellett mászóvár is. A játszóteret ráadásul nagyon jó helyre telepítették: közvetlen szomszédja az állatkert, a vidámpark és a strand is. Ha pedig játék közben megéhezünk, várnak ránk a közeli, olcsó kifőzdék.
fotó: www.jatszoterkereso.hu; Részletek, itt!

A Margit-sziget játszótere

Az ország 8 legjobb játszótere!

Budapest egyik legnépszerűbb játszótere a Margit-szigeten található: korszerű, biztonságos, könnyen megközelíthető, és nem utolsósorban jó a levegője. Hétvégén gyakorlatilag csurig van, ha jó az idő, a családok kiköltöznek az árnyékot adó fák alá, ahonnan a szülők rálátnak a játszó gyerekekre, és pihenhetnek is. Különleges mászókák, csúszdák és függeszkedők is helyet kaptak a játszótéren, a kicsik nagy örömére, a víz közelsége pedig még hangulatosabbá teszi a területet. Célszerű hétköznap, késő délután menni, mert akkor nincs a hétvégére jellemző tumultus.

Mátyás király játszópark Visegrádon

Az ország 8 legjobb játszótere!

A Várhegy aljában áll a Mátyás király játszótér, országunk egyik leghíresebb gyerekparkja. Díszes egyenruhába öltözött vitézek által őrzött kapun léphetünk be, és mesébe illő hangulatú játékokkal, szobrokkal találjuk szembe magunkat. A különleges labirintuson át több különböző játékhoz juthatnak el a gyerkőcök: motívumként pedig megjelenik Beatrix trónja, egy remetelak, de még a harangtorony is. A játszóparkkal csak egy a gond: viszonylag korán, már délután hatkor bezár, ezért érdemes időben érkezni!

A Millenáris Zöld Péter játszótere

Az ország 8 legjobb játszótere!

A Millenáris Rendezvényközpont festői parkjában lelhető fel a Zöld Péter játszótér. Egyáltalán nem szokványos! Került bele három ülőhelyes hinta, mókuskerék, halacskás házikó, egy ötletes akadálypálya, de van elvarázsolt kastély és homokozó is, zenélő kúttal. Emellett a hihetetlenül változatos játszószobrok és mászókák órákra lekötik a gyerekeket, akik ha megunják a mászást, lelkesen gyönyörködnek a mesterséges tó hatalmas aranyhalaiban, koi pontyaiban is.
fotó: www.jatszoterkereso.hu; Részletek, itt!

A Hajógyári-sziget mesés játszótere

Az ország 8 legjobb játszótere!

A különleges játszótér elsősorban látványos, már-már kalandparkszerű csúszdáival vonzza a gyerekeket. Az egyedi játékokat nagyon szeretik a gyerekek, de a karbantartott, szép tisztáson kedvükre rohangászhatnak és a labdajátékok is népszerűek itt. A nyitvatartási idő miatt sem kell aggódnunk, hiszen nem kötött, így a gyerekek bármely napszakban élvezhetik a Hajógyári-sziget remek játszóterének örömeit. Azonban készülnünk kell arra, hogy jelképes összegű belépőért (a gyerekek 200, a felnőttek 400 forint) léphetünk be a családi piknikhez is kiváló területre.
fotó: www.jatsztoterkeso.hu; Részletek, itt!

Buba Éneke Hévízen

Az ország 8 legjobb játszótere!

Egyszerű, mégis egyedi, kizárólag természetes anyagok felhasználásával épült a termálvíz városának Buba Éneke játszótere, amelyet a helyiek és a turisták egyaránt előszeretettel látogatnak. Tágas a tér, a levegőt harapni lehet, a csúszdák és mászókák biztonságosak, és épp eléggé érdekesek a kicsiknek ahhoz, hogy órákon át elfoglalják magukat. Ez a játszótér a sok faanyag miatt már ránézésre is különbözik a többitől – minden pontján a természetesség dominál, illik Hévíz turistacsapda-hangulatához.

Kis fizikus játszótér, Pécs

Az ország 8 legjobb játszótere!

Pécs egyik, talán nem annyira vonzó, mégis nagyon kellemesen kialakított városrészében, az Uránvárosban található az Európa Kulturális Fővárosa program keretén belül felújított játszótér, ahol valóra válik a kisgyermekes szülők álma. A játszótér szélén lévő kávézó játszótér felőli oldalánál is helyeztek el asztalokat, így kávéval a kezünkben tarthatjuk szemmel a család kicsi kincsét. Külön hozzáadott érték, hogy nem holmi gagyi automatás kávéval várják a megfáradt szülőket, hanem  igazán jó minőségű olasz kávéból főznek csodákat a barista képzettségű kiszolgálók.
A játszótér nagyobbak számára kialakított részén a fizika törvényszerűségeivel ismerkedhetnek a nagyobbak, a kisebbek pedig faragott mesefigurák között játszhatnak a számukra kialakított területen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top