Szabadidő

Tisztességes búcsú – Bezárt A hivatal

Enikő vagyok. Minden pénteken őrültekkel dolgozom együtt A hivatalban. Kilenc évig néztem kollégáim ámokfutását, de a napokban kiléptem.

A hivatal (The Office) volt az első sorozat, amire ténylegesen rákattantam. Minden az angol verzióval kezdődött, amelyben még Ricky Gervais alakította a világ legirritálóbb és leglustább főnökét. Aztán elindult az amerikai verzió is, és én szépen lassan azon kaptam magam, hogy egy papírvállalat aktív dolgozója leszek, hetente legalább egyszer 24 percre. Az amerikai Hivatal kilenc évadot élt meg, és bár a főnököt alakító Steve Carell a hetedik évad végén lelépett a sorozattól, én végig kitartottam mellettük. Igen, a papírvállalat élete és a karakterek ellaposodtak egy idő után, de valahogy nekem a pénteki napjaim része lett.

Tisztességes búcsú - Bezárt A hivatal

A Carell által megformált Michael Scott pont attól volt a világ legjobb főnöke, hogy ő volt a világ legrosszabb/legirritálóbb/legidegesítőbb főnöke egyben.Távozása után már csak az volt a kérdés, hány évadot él még meg a sorozat. Végül még két évadot kapott az alacsony nézettségű – de korábban iTunes-letöltés-rekordot döntögető – sitcom, és teljesen a három további főszereplő szerelmi életére helyezték a hangsúlyt. Nem meglepő hát, hogy a kilencedik évad végén egy esküvői résszel búcsúzott A hivatal, de nem ám a megszokott nyálas, unalmas módon. Ráadásul megannyi cáfolat után az utolsó részben visszatért a papírvállalatnál tartott menyegzőre Michael Scott is. 

Szóval kiléptem. Pedig mennyire fog hiányozni Angela, aki még a gyerekénél is jobban szereti a macskáit, vagy Andy, aki a világ leghülyébb zakóiban járt be dolgozni minden nap, miközben nem vágyott másra, csak arra, hogy egyszer felfedezze az X-Faktor producere. A hátsó asztalnál ült az idegesítő és sipítozó Kelly az ügyfélszolgálatról. Kelly egy olyan lány, aki a People magazint csakis egy dedikált Twilight-kötetért lenne hajlandó elcserélni. Az elmúlt kilenc évben végignézhettem, hogy lett barátságból szerelem Pam és Jim között. De mégis azok voltak a kedvenc pillanataim, amikor Jim szívatta a cég legelkötelezettebb alkalmazottját, Dwightot. Miattuk fogom még három év múlva is elővenni A hivatal-DVD-ket. Ilyen jó munkahelyem, nem hiszem, hogy lesz még egyszer.

Balázs Enikő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top