Szabadidő

XVIII. Duna Karnevál Nemzetközi Multikulturális Fesztivál

Nemzetközi fesztivál a tánc és zene számos műfajával, változatos programokkal. A karneváli hangulat megteremtésében közreműködnek a hazai hivatásos és amatőr néptánc- és népzenei együttesek, a komolyzene, a fúvósok, a világzene és kortárstánc képviselői. A karneválon és a IV. "LÁNCHÍD" Néptáncversenyen résztvevő külföldi vendégegyüttesek a határon túlról, Európából és Ázsiából érkeznek.

Rendezvényünk a magyarországi fesztiválok minősítési rendszerében a legmagasabb fokozatú „Kiváló Fesztivál” címet nyerte el.

XVIII. Duna Karnevál Nemzetközi Multikulturális Fesztivál


Karneváli felvonulással indul a fesztivál

Június 16. vasárnap 15 óra

Közel 1000 táncos és zenész teremt valódi karneváli hangulatot Budapest szívében. Az együttesek a Szent István-bazilikától a Vörösmarty térre érkezve késő estig tartó táncgálával és táncházzal köszöntik a karnevált.

XVIII. Duna Karnevál Nemzetközi Multikulturális Fesztivál

 

A karneváli események koronája a XVIII. Duna Karnevál Gála

Június 21. péntek 20 óra, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Cigány Karaván címmel a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 400 művészének közös előadását élvezheti a közönség a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes közreműködésével.

További helyszínek: Vörösmarty tér, Hagyományok Háza, Mátyásföld Erzsébet-ligeti Színház, Olasz Kultúrintézet, Budafok Borváros, Békásmegyeri Közösségi Ház, Üröm, Győr…

XVIII. Duna Karnevál Nemzetközi Multikulturális Fesztivál

 

Információ: Duna Művészeti Társaság                                                                                   

Tel/fax: +36-1-240-5553, tel.: +36-20-314-2062

dunaart@t-online.hu

www.dunakarneval.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top