Szabadidő

Újabb világsztár érkezik Budapestre

"I need a dollar, dollar..." – tavaly óta százmilliók dúdolják Aloe Blacc dalát a földkerekség minden pontján. Most a Class FM elhozza a világsztárt a magyar közönségnek: június 23-án este a soul legfrissebb, legdivatosabb képviselője lép fel a Zöld Pardonban.

Az idén 34 éves kaliforniai születésű, de eredetileg panamai gyökerekkel rendelkező soulénekes nem ma kezdte a pályáját: slágereivel évről évre kapaszkodott a műfaj nagyjai, George Benson és John Legend szintjére.

Bár a dollárszámolós, melankolikus, mégis felszabadult örömnóta Blacc legismertebb dala, igazi rajongói mégis a Green Lightsot és a You Make Me Smile-t istenítik, amelyekben kifinomultabb, dzsesszesebb motívumok fedezhetők fel. Aloe Blaccet az első sikerei Európához kötik: az Emanon duó tagjaként a Lootpack csoporttal és a francia Jazz Liberatorzzel turnéztak Európa-szerte. Idővel módjában állt kiadni első albumát is, 2006-ban, de az igazi áttörést mégis 2010-es, sokkal kiforrottabb lemeze, a Good Things hozta meg. Az album nagy slágerét, az I need a dollart természetesen nemcsak korunk gazdasági válságára rezonáló refrénje miatt dúdolják világszerte, hanem fülbemászó, könnyed dallama miatt is.

A művészt a Class FM hozza el Magyarországra. A koncertnek az idén 15 éves Zöld Pardon ad otthont. A június 23-ai bulin Aloe Blacc koncertje után a Class DJ-k pörgetik tovább a hangulatot. A jegy ára 2990 forint, de elővételben jelentős kedvezménnyel vásárolható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top