Szabadidő

Hétvégi programok: sörfesztivál és mesevonat

Ezen a hétvégén már kezdődik a június! Megint jó kis programokat válogattunk nektek.

Hétvégi programok: sörfesztivál és mesevonatKöztünk élnek. Ismered őket?

Sajnos Magyarország az egyik legelutasítóbb a külföldiekkel, az itt élő emigránsokkal szemben, pedig évről évre nő a hazánkban új életet kezdők száma. Ha szeretnéd jobban megismerni őket, belelátni a kultúrájukba, kicsit beszélgetni velük, akkor hétvégén a Millenárison megteheted. Megtanulhatsz olizni vagy kizombázni, kipróbálhatod a kínai csomózást, vagy éppen karibi ételkülönlegességekbe kóstolhatsz.

Hol? Budapest
Mikor? Június 1–2.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: sörfesztivál és mesevonatCsaládi Színházi Fesztivál

Az ország gyerekelőadásai egy városba, Pécsre tömörülnek a hétvégére, és gyerekkel együtt csuda klassz program lehet az egész családnak. A Bóbita Bábszínházba akár csecsemőket is vihettek, direkt nekik találták ki a Szivárványhinta előadást. Pécsett lesz Pinokkió, a Holdbéli csónakos, A sivatag hercege, A sötétben látó tündér és nagyon sok klasszikus, például A padlás, amit már 25 éve játsszanak a színházak országszerte.

Hol? Pécs
Mikor? Május 29. – június 2.
Mennyi? 1400 forint

Hétvégi programok: sörfesztivál és mesevonatBelga Sörfesztivál

Nem voltunk nagy sörrajongók, de amikor először kortyoltunk belga sörbe, az szerelem volt azonnal. Még a színük is más, és sokkal sűrűbbek, teltebbek és rengeteg variációjuk van a meggyestől a narancsos-komlósig. A barátaiddal vagy barátnőiddel egy jó buli előtt vagy helyett vessétek bele magatokat a sörfesztiválba, és vigyázzatok, mert a sörök erősek, ugyanakkor itatják magukat! Nemcsak inni, enni is lehet: belga trappista szerzetesek sajtjai, kolbászai és csokoládéi lehetnek a sörkorcsolyák.

Hol? Budapest, Mezőgazdasági Múzeum
Mikor? Május 31. – június 2.
Mennyi? 4000 forint (lefogyasztható)

Hétvégi programok: sörfesztivál és mesevonatMesevonat

Ha szeretnénk a gyereket elkápráztatni, akkor vasárnap irány Kismaros, ahol az Ámulat Társulat és a királyréti kisvasút olyan kalandos mesevonatozást szervez, hogy csak na. Kisvasúton ülni már önmagában is klassz, és ha közben még a Grimm testvérek, a gonosz mostoha, Hófehérke, Jancsi és Juliska is megelevenedik minden egyes állomáson, még jobb. A vonat mozgó nézőtér, a végállomáson, Királyréten még segíthetnek is a gyerekek kiszabadítani a Grimm-mesék hősnőit.
(Címlapfotó: http://www.kisvasut-kiralyret.hu)

Hol? Kismaros
Mikor? Június 1.
Mennyi? 1200–1800 forint 

Hétvégi programok: sörfesztivál és mesevonatMost vagy soha!

Feldmár Andrást nem kell bemutatni, de ha mégis: Kanadában élő, magyar származású pszichológus, pszichoterapeuta. „Ha én nem állok ki magamért, ki áll ki értem? Ha csak magamért fáradozok és állok ki, mit érek én? És ha ezeket a dolgokat nem most teszem, akkor mikor?” Ez a kétnapos interaktív előadás mottója, ahol a szokásos lélekbevágó őszinteséggel találjuk szembe magunkat, és gondolkodhatunk utána.

 


Hol?
Budapest
Mikor? Május 31. – június 1.
Mennyi? 4800 forint

 

Hétvégi programok: sörfesztivál és mesevonatKisállatfesztivál

 

Három napon át az állatoké a főszerep a a PetFesten, az első magyarországi kisállatfesztiválon. Péntektől vasárnapig a Fővárosi Állat- és Növénykert védenceivel, örökbefogadásra váró kutyákkal ismerkedhetünk a Városligetben, a kicsiket kisállatsimogató, a nagyobbakat pedig érdekes előadások és esti koncertek várják, melyeken fellép többek közt Kocsis Tibor, Hien és a Unique is.

 

Hol? Budapest, Városliget
Mikor? Május 31. – június 2.
Mennyi? ingyenes

Hétvégi programok: sörfesztivál és mesevonatII. Színkavalkád családi nap
 
Mi minden történik egy gyerekparadicsomban? Van például motor- és oldtimer-kiállítás, mentő-, tűzoltó autó- és elsősegély-bemutató, virslievő verseny, darts verseny a fiúknak, szépségsziget és szalagos hajfonás lányoknak, tombola értékes ajándékokkal… nos, ez az ideálkép valósággá válhat a hétvégén, a Színkavalkád napon. Lehet majd lovagolni, sőt szamaragolni, de a felnőtteknek is lesz más a sörözésen kívül: Gyöngyösi Tamás énekes és
Nagybaczoni Réka gitáros műsorát élvezhetik.

Hol? Budapest, 1028 Kővári út 1-7. 
Mikor? június 1. 10-19 óráig
Mennyi? 500 Ft/felnőtt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top