Szabadidő

Birdy-klip-premier a Nők Lapja Cafén

Íme a 17 éves angol énekesnő első dala a hamarosan megjelenő második lemezéről! Klippremier a Nők Lapja Cafén!

Birdy klippremier a Nők Lapja CafénTöbb mint 50 millióan nézték már meg a 17 éves énekesnő előadásában a Skinny Love című dal feldolgozását. Most először a Nők Lapja Cafén hallgathatjátok meg a Birdy legújabb slágerét. Klippremier a cikk végén, addig is néhány érdekes infó a kamasz világsztárról!

Birdy Jasmine Van den Bogaerde néven született Angliában. A zene már egészen pici korától az életének a része, édesanyja ugyanis koncertzongorista, így Birdy már ötévesen megtanult ezen a hangszeren játszani. Becenevét – ez egyben a művészneve is – azért kapta, mert állítólag kisbabaként hatalmasra tátotta a száját, amikor etették, akár egy madárka. 12 évesen megnyert egy tehetségkutatót a saját szerzeményével, majd feltöltött magáról egy videót a YouTube-ra. Így talált rá a lemezkiadója és kapott szerződést. Mindössze 15 évesen, 2011-ben feldolgozta Bon Iver „Skinny Love” című dalát, és első kislemezére is ez került.

Bemutatkozó albuma Magyarországon 2012 májusában jelent meg. A lemez arany minősítést ért el az Egyesült Királyságban, Németországban és Svájcban, platinát Belgiumban és Hollandiában, dupla platinát Ausztráliában és tripla platinát Franciaországban. A második, hamarosan megjelenő lemezen már nem feldolgozások, hanem kizárólag új, saját szerzésű dalok szerepelnek majd – ezekben benne van Birdy szíve-lelke. A megjelenés szeptember végén várható, a címe Fire within lesz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top