Szabadidő

Repcsik

A Disney legújabb, akciókkal teli animációs kalandfilmjében Rozsdás, a nagy szívű, ám egyszerű kisvárosi permetezőgép arról álmodozik, hogy egyszer majd részt vehet egy magasan szálló és féktelen légi versenyen.

A Disney legújabb, akciókkal teli animációs kalandfilmjében Rozsdás, a nagy szívű, ám egyszerű kisvárosi permetezőgép arról álmodozik, hogy egyszer majd részt vehet egy magasan szálló és féktelen légi versenyen. Az sem igazán tartja vissza, hogy nem éppen efféle őrült hajszákra tervezték, ráadásul repülő létére tériszonya is nehezíti életét. Ezért egy visszavonult haditengerészeti veterán géphez, Kapitány Riley-hoz fordul, aki segít hősünknek abban, hogy részt vehessen a híres versenyen, és bizonyíthasson a nem éppen tisztességes eszközeiről ismert címvédő bajnok, Ripslinger ellen. Rozsdás bátorsága nagy próbatétel előtt áll, hiszen életében először olyan légi magaslatokat járhat meg, amelyekről korábban álmodni sem mert, esélytelenként induló szárnyalása pedig felemelő inspirációval szolgál majd a kis repcsinek szurkoló világ számára.

Repcsik

Noha a Repcsik a két epizódot is megélt nagy sikerű Verdák című Pixar-animáció világából röppentek ki, e film mégis vegytiszta Disney-rajzfilm, melynek egyetlen kötődése a Pixarhoz annyi, hogy a Verdák rendezője, John Lasseter vállalta el a produceri feladatokat. Klay Hall rendező pedig már azelőtt odáig volt a repülőkért, hogy a Disney Stúdió Repcsik című animációs filmje elrugaszkodott a földtől. Így amikor John Lasseter megkereste a Disneytoon Studios veteránját azzal, hogy megrendezné-e ezt az egekben játszódó animációt, direktorunk nem gondolkodott sokáig a válaszon. „Mindig szerettem a repülőgépeket – mesélte Hall. – Apám a haditengerészetnél volt, és az ő apja is pilótaként kereste a kenyerét. Végigrepülték az egész életüket, és így engem is megfertőztek a repülés szeretetével.” Majd így folytatta: „Szerintem a közönség könnyen tud majd azonosulni a Repcsikkel, hiszen itt az esélytelennek kell drukkolniuk.”

Tele van szívvel, és igazi, az életben is hasznosítható üzenete van: ha hiszünk magunkban, kilépünk a komfortzónánkból, és képesek vagyunk magunk mögött hagyni félelmeinket, az eredmény még minket is meglep majd. És pontosan ez történik Rozsdással is a filmben. Ő egy kis permetezőgép, aki sosem repült még 300 méternél magasabban, de arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz a leggyorsabb légiversenyző a világon. Egy csomó akadályt le kell győznie, és nagyon mélyre le kell magában ásnia, hogy megtalálja a bátorságot, melynek segítségével több lehet annál, mint aminek építették. Ez pedig a film kulcstétele is egyben.

A Repcsik 2013. augusztus 15-én szállnak fel a hazai mozik vásznain.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top