Szabadidő

Trágyalapátolás, avagy ha egy celeb valóságshow-t kap

Míg itthon maximum egy Vacsoracsata erejéig akarjuk kukkolni az ismert emberek életét, addig a tengerentúlon számos lejárt szavatosságú celeb kap saját reality show-t.

Gáspárék külföldi kollégái

Itthon nagyjából csak Gáspárék engedték meg, hogy valóságshow-t forgassanak a családjukról, még akkor is, ha csodálatosan megírt forgatókönyvről és nem a valóságról beszélünk. De ne akadjunk fenn ezen, mert Gáspárék hollywoodi kollégáinak is megmondják előre, hogy mit kell csinálniuk. Denise Richards például szipogva ecsetelte a nézőknek, hogy ő férjkeresés helyett inkább vett egy újabb disznót a gyerekeknek. És még csak Oscart sem kapott! Szemetek!
Itthon maximum egy Vacsoracsata erejéig akarjuk kukkolni az ismert embereket, de Amerikában 0–24-ben nézhetjük a lejárt szavatosságú celebek realityműsorait.

De ma már korántsem elég egy valamennyire híres család közepesen unalmas életét feldobni egy lagymatag forgatókönyvvel. Tematizálják a celeb-valóságshow-kat, így kapott saját műsort a rehabon 90 napot töltő – lopó, drogfüggő, gázoló, adócsaló – Lindsay Lohan. Az egykori gyereksztár első „tiszta” napjait mutatja majd be a műsor. Nyilván az éjszakai botlásairól egy képkockát sem fogunk látni a műsorban, maximum a tmz oldalán…

Tehénszaros valóság

Hogy ezeknek a műsoroknak mennyire van közük a valósághoz? Többnyire semennyire, mégis nézzük. Paris Hilton és Nicole Richie évekkel ezelőtti műsorának címére már nem is emlékszünk, de nem tagadjuk, hogy bruttó két részt biztosan megnéztünk belőle, agyzsibbasztás gyanánt. A vidéki farmra száműzött celebhölgyek tehénszart lapátoltak, közben vinnyogtak, sipítoztak, kiborultak, és elmentek inkább bulizni a helyi redneck kocsmába.

Amikor még Victoriának is szüksége volt a tévére

Szerettük volna azt hinni, hogy Victoria Beckham valóságshow-jában pont azt láthatjuk, amiről a Focistafeleségek című angol sorozat szólt (elcserélt gyerekek, műkörömről felszívott kokain, meleg férjét támogató kamufeleség…). Ehelyett Beckhamné évekkel ezelőtt legyártott műsora többnyire arról szólt, hogy a focistafeleség mindig keresett valamit a villában, vagy csalt a jogsi megszerzésében. Viszont az is kiderült, hogy van humora.

Ne feledkezzünk meg a Playboy-villa lányairól. Bár igazi cicababák voltak, az eszükkel fordított arányban állt a humoruk. Hugh Hefner három korábbi macája – Bridget, Kendra, Holly – még Angliába is elkísérte a lányokat pucérra vetkőztető aggastyánt.  Majd egy hajóról tisztelegtek a brit parlamentnek. Igaz, a kezük helyett a mellbimbójukat használták…

Volt még valóságshow-ja Jessica Simpsonnak, Denise Richardsnak, a megunhatatlan Kardashian lányoknak… ám egyik sem volt olyan valóságos, mint az Osbourne família műsora. Amikor a kamasz Kelly részegen széthányta a fürdőjét, miközben az anyja fogta a haját…

Valóság kell? Hát megkaptuk…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top