Szabadidő

Friss: Ez lesz a sorsa a Vidámparknak

Sajtóközleményben tudatta az Állatkert, hogy szeretnék megőrizni az egykori Angolpark és vurstli értékeit. Lesznek olyan játékok is, amelyek kifejezetten a kisgyerekes családoknak kedveznek. Részletek!

Ahogyan arról beszámoltunk: szeptember 30-a után a Fővárosi Állat- és Növénykert veszi át a Vidámpark területét. A szeptember 10-én kiadott közlemény szerint a részletes elképzelésről október elsején tart sajtótájékoztatót az Állatkert, de azt már most tudni lehet, hogy a régi vurstli és az egykori Angolpark hagyományait és megmaradt játékait az Állatkert is meg fogja őrizni.

Az évek óta pénzügyi nehézségekkel küzdő Budapesti Vidám Park Zrt. a Fővárosi Közgyűlés 2012. november 28-i döntése alapján szeptember 30-án szünteti be tevékenységét a Városligetben, területét pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert veszi át. Illetve veszi ismét birtokba, hiszen a szóban forgó terület egy része eredetileg is az Állatkerthez tartozott. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések és munkálatok a két fél között már hónapok óta tartanak, annál is inkább, mivel a közgyűlési döntés alapján a terület feletti rendelkezés joga már tavasz óta az Állatkerté.

Friss: Ez lesz a sorsa a Vidámparknak

A két szervezet vezetése folyamatosan egyeztet az átadás, illetve átvétel részleteiről. „A Fővárosi Állat- és Növénykert részletes koncepciót dolgozott ki azokról a fejlesztési elképzelésekről, amelyeket az új területen kíván megvalósítani… Az Állatkert már most fontosnak tartja megnyugtatni a közvéleményt a vidámparki üzem klasszikus, védendő értéket képviselői játékainak sorsát illetően. A közgyűlési határozat ugyanis azt is tartalmazza, hogy a műemléki oltalom alatt álló játékok – így a hullámvasút, a körhinta és a barlangvasút – megóvásáról a terület új gazdája, a Fővárosi Állat- és Növénykert fog gondoskodni. Az Állatkertnek egyébként is szándékában áll azokat a közönség számára kedves játékokat megőrizni és a lehetőségekhez mérten üzemeltetni is, amelyek az egykori Angolparkból, illetve a vurstliból maradtak fenn, és amelyeket maga a Vidámpark is örökségként kapott meg az 1950-es megnyitásakor. Emellett a fejlesztések lépésről lépésre történő megvalósítása során arra is lehet számítani, hogy például a következő szezonban az állatkerti jellegű látnivalók mellett új játékok is lesznek a vidámparki területen. Ezek közül azonban csak olyanokban gondolkodik az intézmény vezetése, amelyek viszonylag szelídebbek, csendesebbek, azaz kifejezetten a kisgyermekes családok igényeit szolgálják”  olvasható a friss közleményben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top