Szabadidő

Kreatív Emmy-díjat nyert Los Angelesben a magyar jelmezkivitelező

Magyar siker is született a kreatív Emmy-díjak helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben tartott díjkiosztóján. A Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért a legjobb jelmezért járó Emmy-díjat kapta meg Homonnay Gábor jelmezkivitelező.

Kreatív Emmy-díjat nyert Los Angelesben a magyar jelmezkivitelezőAz „igazi” Emmyk – a többi között a legjobb sorozatért, a legjobb színésznek vagy épp színésznőnek – odaítélése előtt pontosan egy héttel a technikai kategóriáknak (például vágás, hang, speciális effektusok, jelmez) járó Emmyket osztották ki vasárnap. A filmvilág ebben az egy hétben Los Angelesre figyel, hiszen az Emmy a televíziós szakmában ugyanolyan fontos, mint a filmeseknél az Oscar-díj.

Három magyart jelöltek

A vasárnapi díjkiosztó előtt három további magyar volt az egyes kategóriák jelöltjei között, így Kiszelly Gábor másodlagos speciális effektusokért felelős technikus, Halász Judit fodrász és Varga Judit art direktor, akit mi is bemutattunk Közös nevezőn című sorozatunkban. Mind a négyen az etyeki Korda Filmstúdióban forgatott sorozatban működtek közre.

A széria a késő középkori Itália történelmének egyik leghírhedtebb fejezetét dolgozza fel: a XV. század végén megválasztott VI. Sándor pápáról, valamint családjáról és a hatalomért folytatott harcról szól. Főszereplője Jeremy Irons, aki VI. Sándor pápát alakítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top