Szabadidő

Magyar Mesepark és Pannon Ősvilág lesz a Vidámpark helyén

Mégis mi lesz a Vidámpark területén? A választ végre megadta a területet átvevő Fővárosi Állat- és Növénykert. Jön a Mesepark és Pannon Ősvilág.

Biodóm és Pannon-tenger

A Vidámpark 6,5 hektárnyi területét a Fővárosi Állat- és Növénykert bővítésére használják. Ez jó hír az Állatkertnek, hiszen a terület szűkössége miatt az elmúlt években sokszor olyan állatokról kellett lemondaniuk, amelyek népszerűek voltak a közönség körében. Ilyenek például a szarvasfélék, csimpánzok vagy a bölények. Az állatkert a megkapott területet a Pannon Park projekt keretében lakja be – tudtuk meg a napokban tartott sajtótájékoztatón.

A Pannon Parknak két fő része lesz. Az új terület egyik felén a Pannon Ősvilág kap helyet, benne a Pannon Ősvadon csarnok, mely Európa legnagyobb biodómja lesz. Egy fedett, nagy belmagasságú szubtrópusi épület állatokkal, növényekkel, vízi szafarijával, kalandpályával, játékokkal és a vele összekötött Pannon-tenger akváriummal, valamint a hozzájuk csatlakozó állatkifutókkal és más állattartó helyekkel. A terület másik felén épül ki a Magyar Mesepark díszkerttel, játszóterekkel és játszóházakkal, ugrálóvárral, trambulinnal, gyerekeknek szóló játéküzemekkel, az állatos magyar meséket feldolgozó Mesevárral, madárkórházzal és gyereklovardával. Az új részt olyan játékokkal szeretnék berendezni, ami a kisgyermekes családoknak is kedvez. 2014-től, a legelső ütemben a Mesepark kialakítására került sor.

Megnézem
Összes kép (1)

Mitől nem lesz hangos?

Az Állatkert igazgatója elmondta, hogy nem szűnik meg a mutatványosság, megőrzik az Angolpark örökségét, a műemléki oltalom alatt álló körhintát, a hullámvasutat és barlangvasutat is. Hanga Zoltán szóvivő kérdésünkre válaszolva elárulta, a legtöbb játék zárt helyen lesz, így azok hangja nem zavarja majd az állatok nyugalmát. Egyedül a hullámvasút zajosabb, de amint elkészül a biodóm, nem fog gondot jelenteni, mert a mesterséges domb lefogja a műemléki játék hangját.

A vidámparki hagyomány – ahogy Persányi Miklós, az Állatkert igazgatója fogalmazott – szelídebb, gyermekbarát és modernebb lesz. „A gyerekek, az élőlények parkja lesz, nem lesznek tákolt bódék és gagyi épületek. A gyerekes családok a multiplázákat verő, új szórakozási, tanulási létesítményt kapnak” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top