Szabadidő

Programok hétvégére: Kutatók éjszakája, desszertünnep és tökfesztivál

Hogy ne unatkozz otthon a hétvégén, összeválogattunk pár programot! Szemezgess kedvedre!

Programok hétvégére: Kutatók Éjszakája, Desszert Ünnep és TökfesztiválKutatók éjszakája
Az országos rendezvény idén negyedik alkalommal várja azokat, akik érdeklődnek a tudományok iránt, de azokat is, akik csak szimplán szeretnének tartalmasan eltölteni egy péntek délutánt, estét. Az idei témát a hő, a hideg és meleg kulcsszavak határozzák meg, amellyel kapcsolatosan a fiatalok és az idősebbek is érdekes ismereteket és maradandó élményeket szerezhetnek.

Hol? Országos
Mikor? Szeptember 27.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: Kutatók Éjszakája, Desszert Ünnep és TökfesztiválPLACCC Fesztivál
A várost rendhagyó művészeti térként használó PLACCC Fesztivált idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Budapest belvárosában. Két éve csak külföldi csoportok léptek fel, ám azóta egyre több hazai alkotó mutatja be formabontó köztéri produkcióit a PLACCC-on. A művészek utcákat, tereket, tűzfalakat, hétköznapi helyszíneket vesznek birtokba. Munkáikat a környezet, a véletlenek, a közösség vagy akár egy-egy járókelő is formálja, ezért a produkciók minden alkalommal másképpen alakulnak. Az alkotók idén is meglepő, elgondolkodtató, provokatív és humoros akciókkal várják az újszerű élményekre fogékony közönséget.

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 24–29.
Mennyi? 1000–5000 forint

Programok hétvégére: Kutatók Éjszakája, Desszert Ünnep és TökfesztiválFehérvári Lecsófőző Vigasság
Ahány ház, annyi lecsó! A hónap utolsó szombatján szól a zene, pattog a tűz, és sok száz bográcsban fő az étel. A versenyen induló közel 400 csapat remekeiből a város szakácsaiból álló zsűri választja ki a 20 legjobbat az íz, a küllem és a tartalom alapján. A főzőversenyen kívül lehet indulni a város lecsókirálya és királynője címért is.

Hol? Székesfehérvár
Mikor? Szeptember 27–29.
Mennyi? Nincs belépő

Programok hétvégére: Kutatók Éjszakája, Desszert Ünnep és TökfesztiválŐrségi Nemzetközi Tökfesztivál
Tizedik alkalommal rendezik meg az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivált, amely a Nyugat-Dunántúli Régió kiemelt kulturális, valamint a legnagyobb gasztroturisztikai rendezvénye. A népi játékok és művészeti bemutatók forgatagában az érdeklődök megismerkedhetnek a tök helyi kultuszával, a humoros vetélkedőkön pedig minden korosztály megmérettetheti magát. Az előadások és tökcsodateremtmények megtekintése közben a vendégek tökből készült ételspecialitásokat is megkóstolhatnak.

Hol? Őriszentpéter
Mikor? Szeptember 27–29.
Mennyi? Nincs belépő

Programok hétvégére: Kutatók Éjszakája, Desszert Ünnep és TökfesztiválDesszert Ünnep
Szeptember 27-én és 28-án, Dombóváron első ízben rendezik meg a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált. Borverseny, családi és szórakoztató programok, bemutatók várják a család minden tagját.

Hol? Dombóvár
Mikor? Szeptember 27–28.
Mennyi? Nincs belépő

Programok hétvégére: Kutatók Éjszakája, Desszert Ünnep és TökfesztiválSzüleink bádogjátékai
10. alkalommal rendezik meg a Design Hetet Budapesten, amelynek nyitókiállítására – a Design Terminál kiállítótermében – a hazaiakon kívül külföldi művészek is elhozták alkotásaikat, de lesznek Nyitott Stúdiók, vásárlási akciók, illetve designtúrák, gasztroprogramok. A Design Hét keretein belül „Szüleink bádogjátékai” címmel tekinthető meg kiállítás a Játékszerek Annóban, ahol nemcsak nézelődni, de játszani is lehet a kiállított régi játékokkal kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 27. – október 6.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: Kutatók éjszakája, desszertünnep és tökfesztiválMentés másként – 6. Fenntarthatósági Nap

Hatodik alkalommal rendezi meg a Fenntarthatósági Napot a Magyar Telekom. Az esemény szinte mindennapos kérdéseket feszeget: társadalmi igazságosságról, a generációs különbségekről, gyereknevelésről, fajok kihalásáról, klímamenekültekről, az innováció határairól. A 6. Fenntarthatósági Nap egy fesztiválkonferencia, ahol a szakmai beszélgetések, a kiállítás és az afterparty fő célcsoportja a fiatalok.

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 28.
Mennyi? Előzetes regisztráció szükséges

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top