Szabadidő

Heti tévéműsor-ajánló

Reggelente mostanában azon vacillálunk, hogy tegyünk-e el esernyőt, vagy elég a kiskabát. Tán még nincs itt a fahéj- és füstös szőlőillatú vénasszonyok nyara, sokunk kedvenc őszi időszaka, de az "ősz húrja" már odakint "zsong, jajong, búsong a tájon", esténként pedig lerogyva a tévé elé, jólesne valami kedves, okos, szórakoztató, de tán még az sem baj, ha elgondolkoztató film. Lássuk, lesz-e szerencsénk...
Mit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője mostantól minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!

Heti tévéműsor-ajánlóHétfő: Persze, alapvetően ez Dr. Csont-os este, de azért Jim Carrey is megér egy pillantást A 23-as számban (Viasat3, 21.25), hiszen a gumiarcú színészt nem szokhattuk nagyon meg igazi, vérbeli thrillerben. Meryl Streep és Robert Redford szerelmét még a ma született bárány is legalább negyvenszer látta, de a Távol Afrikától (Story4, 22.05) ennek ellenére bármikor megnézhető, nem jelentéktelen hossza ellenére sem. Vicces választás lehet az egzotikus ízek kedvelőinek mára a nagyon színes, nagyon túlburjánzó, nagyon szokatlan Krrish (Film Mánia, 21.00) című indiai szuperhősös kalandfilm.

Kedd: Két ember ül egy asztalnál és beszélgetnek, néha vitatkoznak, másfél órán át. Kit érdekel ez? Tommy Lee Jones és Samuel L. Jackson ül egy asztalnál másfél órán át, és vagdossák egymáshoz Cormac McCarthy életről, halálról, a lét értelméről és kilátástalanságáról alkotott kemény mondatait, pró és kontra. Érdekelhet ez A Sunset Limited (Cinemax, 20.00) című film egyáltalán valakit? Ugye, ugye… Nem kevésbé érdekes vállalkozás a Tükreim című olasz film sem, melyben Sophia Loren saját édesanyját játssza el. Ma este a kétrészes film első része kerül adásba a Duna tévén, 21.30-tól. A „baglyoknak” Az ártatlanság kora (FEM3, 23.10) adatik mára, melyben szívdöglesztő sármőr (Daniel Day-Lewis) röviddel eljegyzése (Winona Ryder) után megismerkedik a menyasszony rossz hírű, valójában csupán őszinte és természetes viselkedésű rokonával (Michelle Pfeiffer), akivel lassan egy fortyogóan szenvedélyes viszony veszi kezdetét. A társaság, a menyasszony családja mindezt megrökönyödve figyeli… A lassan hömpölygő, kosztümös filmet Martin Scorsese rendezte, akit nem erről az oldaláról ismerünk, de azért elboldogul ezzel is.

Heti tévéműsor-ajánlóSzerda: Két film. A Szenvedélyek viharában (FEM3, 21.10) nagyszabású, kosztümös családregény a múlt századfordulóról, amit Edward Zwick filmesített meg. Anthony Hopkins, megelégelve a hatalom szolgálatát, egy messzi, vad vidékre költözik három fiával (Aidan Quinn, Henry Thomas és Brad Pitt), de a háborúk, szerelmek, tragédiák és más efféle „romantikus kellékek” így is elérik őket. A titkok kulcsa (Viasat3, 21.25) ezzel szemben egy ismerős, a szörnyű múltat rejtő titkos szobás thriller, amin azonban sokat dob a film helyszínéül szolgáló louisianai deltavidék ködös-misztikus mocsárvilága, valamint a nívós szereplőgárda: Gena Rowlands, John Hurt, valamint Kate Hudson.

Csütörtök: Ha nem lenne még akár ilyen későn is a Vágy és vezeklés (tv2, 23.35), bizony én is csütörtököt mondanék. A múlt század harmincas éveiben játszódó, zongorára, írógépre és vonósokra írt, igen melankolikus „boldogtalanság-szimfónia” annak idején Oscar-díjat kapott a zenéjéért.

Pénteken egy új sorozat indul Bates Motel címmel (Viasat3, 21.25), melyben Hitchcock klasszikus Psychójának előzményeire derül fény. Ezenkívül Tom Hanks ismét Számkivetett lesz (FEM3, 21.10), Samuel L. Jackson pedig egy szuperdrogtól érzi magát A hetedik mennyországban (Story4, 22.05), szintén nem először, valamint Rachel esküvője is meg lesz tartva, Anne Hathaway minden hisztije ellenére (FEM3, 23.55).

Szombaton nyilván megint az X-faktor fogja lekaszálni a nézettség túlnyomó részét. Az m1 ezzel szembeállított tingli-tanglijaira nem érdemes szót vesztegetni, a célközönség pedig amúgy is túl van már ezen a kínálaton. A Kosztümök és újságok (Duna, 21.15) viszont egy igazi, „békebeli” romkom, Hollywood aranykorából, Lauren Bacall-lal és Gregory Peckkel. Az Éhezők viadala (RTL Klub, 21.45) egyfajta válasz az Alkonyat-trilógiára. A Mr. és Mrs. Smith (AXN, 22.00) egy közepesen szellemes akcióvígjáték egy bérgyilkos-házaspárról, főszerepben „Brangelinával”, azaz Mr. és Mrs. Pitt-tel. Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy egy olyan film, amelyben Adam Sandler játssza a főszerepet, pozitív érzéseket fog kiváltani belőlem. Még akkor sem, ha előzőleg sok helyen lehetett olvasni, hogy: Na, ez az! Itt Sandler megmutatja, hogy tényleg színész stb. Az Üres város (FEM3, 21.40) ilyen film.

Heti tévéműsor-ajánló

A vasárnapot is bekebelezi az X-faktor, azonban van ok örömre is, hiszen indul az utóbbi évek egyik legjobb magyar sorozatának, a Társas játéknak a második évada, egyből két résszel! (HBO, 20.00) Utána, este kilenc tájban szinte bárhová kapcsolhatunk, hiszen mindenhol akciófilm kezdődik, kivétel a FEM3, ahol viszont A Keresztapa, Coppola klasszikusa. Egy igen brutális, sokkoló filmmel zárhatják a napot, hetet az igényesebb (gyomrú) nézők, hiszen az Éhség (m1, 23.05) című dráma lazán kiütheti a biztosítékot a gyengébb idegrendszerű családoknál. Steve McQueen filmje egy ír terrorista éhségsztrájkját meséli el kendőzetlen, naturalista stílusban, Michael Fassbender elképesztő színészi alakításával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top