Szabadidő

Hétvégi programok: Pálinka- és Kolbászfesztivál és Bornapok

Megint itt a hétvége! Ennek örömére válogattunk Nektek pár tuti programot!

Hétvégi programok: Pálinka- és Kolbászfesztivál és Bornapok Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

Október 3-6. között hetedik alkalommal rendezik meg a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivált. A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő igyekszik emlékezetessé tenni. A vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek a Rézangyal standjánál. A magyar párlatok mellett a látogatók idén a Karib-térség hangulatával és italával, a rummal ismerkedhetnek meg.

Hol? Budapest
Mikor? Október 3-6.
Mennyi? 1500-5500 forint

Hétvégi programok: Pálinka- és Kolbászfesztivál és Bornapok Móri Bornapok

Mór egyik nagy eseménye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok. A programsorozat ideje alatt a város egész területén számos helyszínen több ezer látogató számára kínálnak rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport- és szórakoztató lehetőséget. Az idei fesztivál a népzene és a néptánc jegyében zajlik. A helyi művészeti együttesek mellett bemutatkoznak hazai és külföldi tánccsoportok. Helytörténeti, művészeti és borászati kiállítások, utcabál, táncház, lovasparádé, zenés gyermekműsorok, játszóházak és sportrendezvények várják az érdeklődőket.

Hol? Mór
Mikor? Október 3-6.
Mennyi? 200-2500 forint

Hétvégi programok: Pálinka- és Kolbászfesztivál és Bornapok 3. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál

Harmadik alkalommal rendezik meg a Pisztráng- és Borfesztivált Tapolcán, ahol a halak mellett komoly történelme van a borkereskedelemnek is, így a rendezvény hangsúlyt fektet a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítésére. A pisztrángfesztiválon több halkészítési módot is megismerhetnek a látogatók, mint például a bükkfa fűrészporon füstölt  pisztrángot vagy a kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal bundázott ropogós tapolcai pisztrángot.

Hol? Tapolca
Mikor? Október 4-6.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: Pálinka- és Kolbászfesztivál és Bornapok Falusi Vendégfogadók VIII. Országos Sütő-főző Fesztiválja

Október első szombatján nyolcadik alkalommal rendezik meg a Sütő-főző Fesztivált, amelynek ismét Hosszúhetény ad otthont. A rendezvényen falusi vendégfogadók mérik össze erejüket és tudásukat sütésben és főzésben egyaránt. Az elkészült ízletes ételekből nemcsak a zsűri kóstolhat, hanem a közönség is, miközben kulturális programokon, kézműves foglalkozásokon, lovasbemutatókon, gyermekprogramokon is részt vehetnek a látogatók.

Hol? Hosszúhetény
Mikor? Október 5.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: Pálinka- és Kolbászfesztivál és Bornapok Vörösbor Fesztivál

Villányban minden év október első hétvégéjén rendezik meg a szüreti napokat. Ez egy igazi boros-kulturális rendezvény, ahol színes programok közül válogathatnak a vendégek. A szombati nap fő attrakciója szüreti felvonulás lesz, ahol lovasok, hintók, tánccsoportok, zenekarok, kórusok vonulnak végig az utcákon. A fesztiválra ellátogatókat borászok és kézművesek várják portékáikkal.

Hol? Villány
Mikor? Október 4-6.
Mennyi? 500-2500 forint

Hétvégi programok: Pálinka- és Kolbászfesztivál és Bornapok 15. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál

A gödöllői kastély festői szépségű dísztermében 15. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Hárfafesztivált, amelynek közreműködői idén is felejthetetlen zenei élményt nyújtanak a közönségnek.

Hol? Gödöllő-Budapest
Mikor? Október 5-13.
Mennyi? 2000-5000 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top