Szabadidő

Programok hétvégére: Kürtőskalács Fesztivál és Csokoládé Napok

Kellemes, napsütéses időt jósolnak a hétvégére. Élvezzétek ki! Adunk pár ötletet, merre érdemes elindulni.

Programok hétvégére: Kürtöskalács Fesztivál és Csokoládé Napok1. Kürtőskalács Fesztivál
Október 11-13 között rendezik meg az első Kürtőskalács Fesztivált. A rendezvény elsődleges célja, a kürtőskalács mint hungarikum népszerűsítése, eredeti, hagyományos készítési módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása. A kilátogatók olyan ínyencségeket is megkóstolhatnak, mint a kürtőskrémes, kürtőskarikák vagy kürtős csapágy.
De a kalácson túl lesz minden, mi szem-szájnak ingere: finom borok, pálinkák, koktélok, ízletes sajtok, sonkák, kolbászok. Sőt, koncertek és tehetséges előadók is szórakoztatják majd a közönséget.

Hol? Budapest
Mikor? Október 11-13.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: Kürtöskalács Fesztivál és Csokoládé Napok4. Virányosi Méz és Lekvár Fesztivál
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Méz és Lekvár Fesztivált. A rendezvény azzal a céllal jött létre, hogy teret adjon az őstermelőknek termékeik bemutatására, a természetes alapanyagú élelmiszerek, méz- és lekvárkészítmények népszerűsítésének. Különleges méz- és lekvárféleségek kóstolója és vására, méhészeti termékek bemutatója mellett rajzverseny, vetélkedők, tombola, kézműves foglalkozás, kreatív játszóház, koncertek, táncbemutatók és táncház várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Hol? Budapest
Mikor? Október 12-13.
Mennyi? 800-1000 forint

Programok hétvégére: Kürtöskalács Fesztivál és Csokoládé NapokHollókői Szüreti Fesztivál
Október 12-én rendezik meg a Hollókői Szüreti Fesztivált. Hollókő egykor borairól is ismert volt, és habár a lakók többsége felhagyott a szőlő művelésével, a legjobb dolog megmaradt, a szüret ünnepe. Kézműves bemutatók, hollókői kirakodóvásár, szőlőpréselés, mustkóstolás, gyerekfoglalkozások és koncertek várják az érdeklődőket.

Hol? Hollókő
Mikor? Október 12.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: Kürtöskalács Fesztivál és Csokoládé NapokCsokoládé Napok 2013
A Csokoládé Napok keretében az érdeklődök személyesen találkozhatnak a magyar kézműves csokoládégyártás legjelesebb képviselőivel. Itt, mindenki talál elfoglaltságot, hiszen lesz bonbonkészítő bemutató, saját csoki dekoráció készítés, kakaóbab pörkölés, “marcipánszobrászat”, az ország legnagyobb csokiszökőkútja és sok-sok érdekes program, látni, szagolni, ízlelni való.

Hol? Veszprém
Mikor? Október 12-13.
Mennyi? 1300-1600 forint

Programok hétvégére: Kürtöskalács Fesztivál és Csokoládé NapokTökéletes tökételek sütő-főző versenye és Töklámpás Fesztivál
Szombaton sütő-főző versenyt rendeznek Balatonbogláron, ahol különféle “tökös” ételek mérettetnek meg. A fesztivál kísérő programjai koncertek, gyermek előadások, művészeti csoportok fellépése. Az est fénypontja a sok töklámpás kiállítása lesz a falu egész területén.

Hol? Balatonboglár
Mikor? Október 12-13.
Mennyi? 400 forint

Programok hétvégére: Kürtöskalács Fesztivál és Csokoládé NapokSzépség és Egészség Napok
Elsősorban a lányoknak kedveznek a Szépség és Egészség Napok programjaival Biatorbágyon. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne megismerkedni a természetes szépségápolás és az egészséges életmód legújabb vívmányaival. A szépségsarokban ásványi sminkre, körömápolásra, frissítő masszázsra és oxigénterápiás arckezelésre lehet beülni, de lesz biopiac és ökojátszóház is, sőt sorselemzésre is lehet jelentkezni.

Hol? Biatorbágy
Mikor?
Október 12-13.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top