Szabadidő

Programok hétvégére: Csipkebogyó Fesztivál és Bababörze

Már megint nagyon sok programból válogathattok a hétvégére. Nézzétek meg összeállításunkat!

Programok hétvégére: Csipkebogyó Fesztivál és BababörzeCsipkebogyó Fesztivál
A 300 lakosú kis bükki faluban október 19-én idén is megrendezik a Csipkebogyó Fesztivált. Az érdeklődők figyelemmel kísérhetik, hogyan lesz a csipkebogyóból lekvár, a szürettől a lekvárkészítésen át egészen a felhasználásáig. A hagyományos lekvárfőzés bemutatása mellett szórakoztató programokkal, fűtött sátorral, csipketeával, csipkelekváros fánkkal, palacsintával várják az érdeklődőket.

Hol? Szarvaskő
Mikor? Október 19.
Mennyi? Nincs belépő

Programok hétvégére: Csipkebogyó Fesztivál és BababörzeÚjbudai Sajt és Sonka Napok
A rendezvény több, mint egy klasszikus fesztivál, hiszen itt nemcsak megkóstolhatók lesznek a különleges ínyencségek, hanem megtanulható azok elkészítése is. A sajt- és sonkamesterek a legnépszerűbb gasztrobloggerek közreműködésével azt is megmutatják, milyen ételek készíthetők el sajtból és sonkából, a helyszínen lévő borászatok, pálinkaházak és sörfőzdék pedig ki is választják a legjobb innivalót a fenséges ételekhez. A fesztiválon szakmai zsűri hirdeti ki a legjobb sonka és sajt díját.

Hol? Budapest
Mikor? Október 17-20.
Mennyi? Nincs belépő

Programok hétvégére: Csipkebogyó Fesztivál és BababörzeSzigligeti Süllőfesztivál
2013. október 19-20-án a Balaton őszi hangulatát, szépségét mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton-part, ahol nemcsak halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és ennyi színes program mellett a gyermekek sem fognak unatkozni.

Hol? Szigliget
Mikor? Október 19-20.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: Csipkebogyó Fesztivál és BababörzePécsváradi Leányvásár
A Pécsváradi Leányvásár évtizedes hagyományokkal bíró rendezvény. Zengővárkony és Pécsvárad magyar fiataljai Lukács napjához kötődően találkoztak, ismerkedtek szórakoztak a régi időkben. Ifjúsági találkozó volt ez, ismerkedő, barátságkötő, szerelemébresztő alkalom. Este nagy bál volt, másnap pedig a váradi vásár sátraiban vásárolhatták meg a mézeskalács szíveket, rajta az el nem mondott, csak üzent vallomással. Ezt a kedves-izgalmas régi ünnepet nevezték el tréfásan leányvásárnak. Koncertek, kézműves bemutatók, kirakodóvásár és bál várják az érdeklődőket.

Hol? Pécsvárad
Mikor? Október 19-20.
Mennyi? 1000 forint

Programok hétvégére: Csipkebogyó Fesztivál és BababörzeBababörze Pécs
A Szemem Fénye Alapítvány 2013. Október 19-én szombaton, 7-14 óra között első alkalommal rendezi meg bababörzéjét és gyermekruha-zsibvásárát. A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik standjukkal szeretnének részt venni a börzén különböző használaton kívüli, de használható állapotban lévő baba- és gyermekholmikat kínálva.

Hol? Pécs
Mikor? Október 19.
Mennyi? 200-1000 forint

Programok hétvégére: Csipkebogyó Fesztivál és BababörzeHungarikum Napok
Először rendezik meg Heves megye központjában, Egerben a Hungarikum Napokat, azzal a céllal, hogy a Szegeden hat éve folyó fesztivált kicsit új mederbe tereljék, és a hagyományok ápolását és szeretetét elvigyék az ország más részébe is. Látványfőzéssel, koncertekkel, solymászbemutatóval és megannyi más programmal várják az érdeklődőket.

Hol? Eger
Mikor? Október 18-20.
Mennyi? Nincs belépő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top