Szabadidő

5 film, amin tuti elsírod magad!

A Cafeblog - <a href="http://1001film.cafeblog.hu/" target="_blank"> 1001 film, amit életünk során látnunk kell... </a> blog szerzője ez alkalommal egy "sírós listát" írt.

Alapvetően elég érzelgős típus vagyok, főleg mióta lett egy kiskutyám, azóta sokkal több mindenen bőgöm el magam, különös tekintettel a kutyás filmekre. Ezen a téren elég nagy pálfordulás következett be nálam.

10+1 sorozat, amit látnod kell!

1. Titanic
Szerintem nincs olyan lány a földön, aki ezen a filmen ne bőgte volna el magát. Persze én itt is kivétel vagyok, hisz a legtöbben (teljesen érthetően) annál a résznél törnek ki könnyekben, mikor a hajó elsüllyedése után az egyik csónak visszamegy túlélőket keresni, és a hullák sorra ott lebegnek a víz felszínén… és ott van az anyuka, kezében a kisbabájával, halálra fagyva… brrrr. Szörnyű. Én viszont rendszerint nem itt kezdek el zokogni. Hanem a film legvégén. Mikor Rose meghal, és a lelke visszatér a hajóra, ahol ott várnak rá mindazok, akik azon a borzalmas estén meghaltak, és ott áll az ő Jackje is… olyan megindító…

2. A mi házunk
Ezt a filmet szerintem nem sokan ismerik. Még anno a Hallmark csatornán adták sokszor, én is ott láttam. A történet röviden: egy idős nő, miután a férje meghal, és a gyerekei felé sem néznek, öngyilkosságot kísérel meg, ám egy hajléktalan lány megmenti. Ezután a nő a lányt és a hajléktalan barátait befogadja az otthonába. Nagyon szép film, a végén a nő persze meghal, és ez az a pont ahol jön a könnyár. A hajléktalanok, akiken segített sorra odamennek a koporsójához, és megköszönik, amit értük tett. Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta a filmet!

3. A tenger gyermekei
Szintén Hallmarkos film. Itt az a történet lényege, hogy egy kislány megismerkedik egy idős házaspárral, és kiderül róluk, hogy sellők. De nem azok a szokványos, halfarkas sellők. Ők olyanok, mint a normál emberek, csak néha szükségük van arra, hogy tengervízben legyenek, hideg tengervízben. A végén az idős bácsi meghal. És itt jön a sírós rész. A sellők ugyanis úgy halnak meg, hogy egyedül bemennek a tengerbe, elúsznak, és többet nem jönnek vissza. Ott, a búcsúzkodásnál eltört a mécses.

1001 film, amit életünk során látnunk kell…

4. A palota ékköve
Oké, tudom, ez nem film, hanem sorozat. De az 54 rész alatt én összesen négyszer bőgtem el magam, szóval megérdemli, hogy idekerüljön. Persze azoknál a részeknél sírtam, ahol meghalt valaki. Sírtam, mikor Dzsong udvarhölgy meghalt, aztán mikor Han udvarhölgy meghalt, mikor Csve udvarhölgy meghalt és végül mikor a király meghalt. Ennyi halál, azt hiszem, elég is egy sorozatba.

5. Kutyahideg
Na, ez az a film (ne nevessetek), amit én a kezdetétől a végéig, az összes 90 percen át végigzokogtam. Tudom, ez a film csak kutyákról szól… de akkor is. Milyen kegyetlenség ott hagyni kiláncolva egy csapat kutyát, mikor tudod, hogy közeledik a hóvihar? Aztán ott hagyni őket, boldoguljanak, ahogy tudnak, vagy akár meg is halhatnak, kit érdekel? Persze a főszereplő srácnak, akié a kutyák voltak végül lelkiismeret-furdalása lett, és visszament értük, de ez akkor is kegyetlenség. Mégis miből állt volna, ha mindenki az ölébe vesz 1-1 kutyát a helikopteren, és úgy menekülnek el a vihar elől? Én tuti nem hagytam volna ott a kutyáimat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top