Szabadidő

Programok hétvégére: kolbászfesztivál és vámpírok találkozója

Hogy ne unatkozz otthon a hétvégén, összeválogattunk pár programot! Szemezgess kedvedre!

Programok hétvégére: kolbászfesztivál és vámpírok találkozója Csabai Kolbászfesztivál
2013. október 24-27. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált. Ez Magyarország és Kelet-Közép-Európa egyik legismertebb, jelentős turisztikai vonzerejű gasztrokulturális rendezvénye, amely Békéscsaba imázsának is meghatározó eleme. Programjaiban a csabai kolbász készítését, a disznótoros hagyományokat, a város és vidéke szlovák és magyar közösségi ünnepeit, gasztronómiai hagyományait helyezi a középpontba.

Hol? Békéscsaba
Mikor? Október 24-27.
Mennyi? 1000-2500 forint

Programok hétvégére: kolbászfesztivál és vámpírok találkozója Győri Könyvszalon
13. alkalommal szervezik meg a Győri Könyvszalont. Az idei rendezvény egy nulladik nappal is kiegészül Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából. A színház épületében felállított standokon 46 kiadó lesz jelen. Több mint 10 helyszínen 109 különböző program – könyvbemutató, koncert, színházi előadás, játszóház, konferencia – várja az érdeklődőket.

Hol? Győr
Mikor? Október 25-27.
Mennyi? Részben ingyenes

Programok hétvégére: kolbászfesztivál és vámpírok találkozója Oldtimer Show
A hétvégi kiállításon 300 oldtimer jármű és gép lesz bemutatva. Idén a kiegészítő rendezvény az Ősgép Kiállítás, melyen nemcsak statikus bemutató lesz, hanem működés közben is megcsodálhatók a 100 évnél is idősebb traktorok és stabil motorok. További interaktív programok: cséplőgéphajtás, traktorüléspróba, oldtimer versenyautó szimulátor a felnőtteknek, mini gőzgépen vonatozás a gyerekeknek.

Hol? Budapest
Mikor? Október 25-27.
Mennyi? 2500-11000 forint

Programok hétvégére: kolbászfesztivál és vámpírok találkozója Kálmán Imre Emléknapok
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ rendezi meg a siófoki születésű, később világhírűvé vált zeneszerző emléke előtt tisztelgő Kálmán Imre Emléknapokat. 2013. október 25. és 27. között operettek, színházi előadások, kiállítás és gálaműsorok várják az érdeklődőket. A rendezvény kísérőprogramjai között más műfajok kedvelői és a gyermekek is találhatnak kedvükre való kikapcsolódási formát.

Hol? Siófok
Mikor? Október 26-27.
Mennyi? 1500-5000 forint

Programok hétvégére: kolbászfesztivál és vámpírok találkozója Gárdonyi Emléknapok
Délelőttönként múzeumpedagógiai és gyermekprogramokkal fogadják a családokat, délutánonként pedig filmvetítéssel és irodalmi teadélutánokkal, felolvasásokkal várnak mindenkit a szervezők. Ebben az évben egri iskolák közreműködésével  több nyelven felolvassák Gárdonyi Géza Egri Csillagok című regényét.

Hol? Eger
Mikor? Október 26-27.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: kolbászfesztivál és vámpírok találkozója VampiCon
2013. október utolsó hétvégéjén misztikus sorozatok híres karakterei látogatják meg hazánkat. A VampiCon 2013. október 26-27. között elhozza a leghíresebb misztikus sorozatok vámpírjait! A kétnapos harapdálás során teljesen beleáshatják magukat az érdeklődök a vámpírok, vérfarkasok, boszorkák és a démonok uralta világ rejtelmeibe. Találkozhatnak kedvenc sorozataik szereplőivel, ezenkívül igazán különleges, vérfagyasztó műsorokon és előadásokon vehetnek részt.

Hol? Budapest
Mikor? Október 26-27.
Mennyi? 2000-98000 forint

Programok hétvégére: kolbászfesztivál és vámpírok találkozója SoNaR Koncert
Október 26-án Budapesten, a Lámpásban jelentkezik önálló koncerttel az instrumentális pop egyik hazai alapvetése, a SoNaR zenekar. A Lámpásban megrendezett koncert után október 31-én a Gödörben a Zagarral közösen lép közönség elé a zenekar, közben pedig sorra születnek az új dalok, amiket talán már a decemberi szülinapi koncerten is hallhatnak majd a rajongók.

Hol? Budapest
Mikor? Október 26.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top