Szabadidő

Ők voltak az első hollywoodi csillagok

A ’30-as ’40-es években Hollywood igazán színpompás hellyé változott. A kor filmcsillagait ugyanis a Kodachrome-nak köszönhetően már nemcsak fekete-fehérben láthatták a mozinézők; Marlene Dietrich, Fred Astaire vagy épp Frank Sinatra csodás színekben pompázó filmekben tűntek fel a vásznon.

A hőskorban megszületett jellegzetes árnyalatok Instagram nélkül is beköltöztek az amerikai otthonokba, és átvették az uralmat a magazinok oldalain. Pin-up modellek és igazi dívák rebegtették pilláikat a fotósoknak, a férfiak igazi szívtipróként vagy sármos gentlemanként engedtek meg egy félmosolyt a kamerák előtt.

Megnézem
Összes kép (1)

A kor filmcsillagairól készült fotókból állítottak össze és adtak ki nemrég egy gyűjteményt, Hollywood in Kodachrome címmel, ebből mutatunk be nektek néhány fotót. Végignézve őket biztosan közületek is sokan felsóhajtanak, hiszen olyan meseszerű, idilli hangulatot árasztanak a képek – pedig a való élet biztosan nem akkor sem volt könnyebb, inkább csak más problémákkal álltak szemben, másról álmodoztak az emberek.

Vajon a mostani színésznők és színészek közül kiknek a fotóit fogják 60-70 év múlva álmodozva nézegetni?

További érdekességet a Kis Fekete Blogon olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top