Szabadidő

Kiderült, ezért zárt be valójában a Műjégpálya

Nem csak az enyhe időjárás volt a ludas.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint a problémát az okozta, hogy az egykori hibás tervek, másrészt a kivitelezésből adódó hiányosságok miatt nem működött megfelelően a Városligeti Műjégpálya hűtési rendszere, ezért kellett bezárni.

A Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója európai uniós projekt keretében épült meg, melynek megvalósítására a támogatási szerződést 2008-ban írta alá az akkori budapesti városvezetés. A rekonstrukció 2010 februárjában kezdődött, a kivitelező azonban 2011 decemberében csődhelyzet miatt abbahagyta a kivitelezést. A hűtőrendszerrel kapcsolatos hibák először 2012. február 26-án mutatkoztak, amelyeket az új városvezetés a Budapesti Műszaki Egyetem bevonásával vizsgáltatott meg a 2012–2013-as szezonban.

Az elmúlt időszakban néhány napon keresztül nem tudta fogadni a korcsolyázni vágyó közönséget a Városligeti Műjégpálya. Ennek részben az évszakhoz képest szokatlanul enyhe időjárás, másrészt a hűtési rendszer csökkentett hatásfokú működése volt az oka. Utóbbi probléma pedig egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái miatt, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő – írta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

A korrekciók várhatóan a 2014–2015-ös szezont megelőzően elkészülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top