Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

25 dolog, amit nem tudtál a Harcosok klubjáról

Még nem láttad a "kötelező olvasmányt", Fincher Harcosok klubját? Na jó, ezt úgysem hisszük el. De azért a rend kedvéért jelezzük: összeállításunk olvasásakor spoilerveszély fenyeget.

Íme 25 apróság, ami még zseniálisabbá teszi a Harcosok klubját, mint amilyen.

1. A film elején, a szokásos szerzői jogi figyelmeztetés után, egyetlen pillanatra felvillan egy második figyelmeztetés. Ez olvasható rajta:

„Ha ezt olvasod, akkor ez a figyelmeztetés neked szól. Minden szó, amit itt olvasol, elvesz egy másodpercet az életedből. Nincs más dolgod? Annyira üres az életed, hogy őszintén: nincs semmi más ötleted, mivel töltsd ezeket a perceket? Vagy a bárminemű »hatalomtól« általában tátva marad a szád, és tiszteled és hitelesnek tartod azt, aki ezt tőled megköveteli? Mindent elolvasol, amit elvárnak, hogy elolvass? Mindig azt gondolod, amit elvárnak, hogy gondolj? Lépj le a kéródból. Találkozz egy ellenkező neművel. Hagyd abba a mértéktelen vásárlást és maszturbálást. Mondj fel a munkahelyeden. Köss bele valakibe. Bizonyítsd be, hogy élsz. Ha nincs igényed rá, hogy ember legyél, statisztikai adat leszel. Figyelmeztettelek… Tyler.”

2. David Fincher, a rendező elárulta, hogy a fim minden egyes jelenetében legalább egy starbucksos pohár szerepel.

25 dolog, amit nem tudtál a Harcosok klubjáról

3. Tyler Durdent négyszer látjuk a filmben, mielőtt a karaktere ténylegesen belép a történetbe.

25 dolog, amit nem tudtál a Harcosok klubjáról

4. Az egyik jelenetben a film elején, ahol még a narráció megy, Edward Norton egy reklámot néz a tévében, amiben Brad Pitt is szerepel.

25 dolog, amit nem tudtál a Harcosok klubjáról

5. Amikor Marla lélegzete látszik a barlangban, azt a Titanicból vették, és valójában DiCaprio lélegzete.

25 dolog, amit nem tudtál a Harcosok klubjáról

6. Brad Pitt nem akarta, hogy a szülei lássák a filmet, de addig erősködtek, amíg elkezdték nézni… Eddig a jelenetig bírták: 

25 dolog, amit nem tudtál a Harcosok klubjáról

7. A forgatás előtt Brad Pitt és Edward Norton bokszedzésekre jártak és szappanfőzőleckéket vettek.
 
8. Az IMDb szerint Brad Pitt elment egy fogorvoshoz, hogy megcsináltassa az egyik első fogán a letört részt.
 
9. Helena Bonham Carter sokkal alacsonyabb (kb. 152 cm), mint Brad Pitt (kb. 180 cm) és Edward Norton (kb. 182 cm), ezért folyamatosan hatalmas holdjárót hordott.

25 dolog, amit nem tudtál a Harcosok klubjáról

10. És ragaszkodott hozzá, hogy a sminkese mindig bal kézzel dolgozzon, mert azt gondolta, Marlát biztos nem érdekli a smink, és nem valami profi az elkészítésében.

A cikk folytatását a mozi24.hu oldalon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top