Szabadidő

900 métert zuhant egy ejtőernyős lány – túlélte

Az orvosok nem tudnak magyarázatot adni arra, hogy miként maradhatott életben.

Súlyos sérülésekkel, de túlélt egy több mint 900 méteres zuhanást az Egyesült Államokban egy 16 éves lány, akinek nem megfelelően nyílt ki az ejtőernyője. Orvosa szerint nincs életveszélyben, nemsokára kikerülhet az intenzív osztályról. Makenzie Wethingtonnak megsérült a mája, eltört a medencecsontja, a keresztcsigolyája, a lapockája, több bordája és egy foga.

A szülei megengedték a 16 éves lánynak, hogy ejtőernyős ugrást hajtson végre, de apja, Joe Wethington most, a baleset után azt hangoztatja, hogy az ugrásokat szervező cégnek nem lett volna szabad hagyniuk. A cég tulajdonosa és vezető oktatója azzal védekezett, hogy a lány az apjával jött ugrani, és az apa ugrott először.

A lány ernyője kibomlott, de nem terült szét, és spirálban zuhant lefelé. Ugrás előtt mindenkinek részt kell vennie egy hat-hétórás oktatáson, amelyen azt is megtanítják, hogy ilyen esetben mi a teendő. Ezenkívül az ugró rádió-összeköttetésben van egy oktatóval, aki probléma esetén utasításokat ad neki. A cég vezetője ugyan a repülőgépen volt, amikor a lány kiugrott, és észlelte a problémát, de nem lett volna értelme utána ugrania, hogy segítsen neki, mert nem érte volna utol, és a gépen volt még egy leendő ugró, akit nem hagyhatott egyedül.

A szövetségi szabály szerint amúgy 16 éves kortól lehet ejtőernyős ugrást végezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top