Szabadidő

Erősen kezd a magyar FOX, de tudja majd tartani?

Ismét egy új csatorna indul Magyarországon. Végignézve a FOX februári kínálatát, valóban erős felhozatalra számíthatnak a sorozatrajongók. A kérdés már csak az, hogy képes lesz-e a csatorna tartani ezt a szintet. Erről és persze a régóta várt The Walking Dead debütálásáról is beszélgettünk a szóvivővel, Breuer Zsófiával.

– Mi az a top5 műsor, amit kiemelne a februári indulásra?

– A The Walking Dead, a Da Vinci Démonai, A Simpson-család, Az Álmosvölgy legendája és A híd. Sorozataink nagy részét először vetítik Magyarországon, ami azt jelenti, hogy az új tartalom aránya nagyon magas lesz minden idényben. Az első hetekben például – hogy csak két címet említsünk a sok közül – bemutatjuk a Da Vinci démonait és a The Walking Deadet. Az ezt követő hónapokban más új sorozatokkal is jelentkezünk majd. Ez a helyzet a 24: Live Another Day esetében is, amelynek a bemutatója az amerikai dátumtól függ, ha ez megvan, akkor eldönthetjük, hogy mikor következhet az európai premier, de valószínűleg nem sokkal az amerikai premier után már számíthatnak rá a magyar nézők.

Erősen kezd a magyar FOX, de tudja majd tartani?– A tévésorozatokon kívül milyen műsorokra számíthatunk még?
– Remek filmeket vetítünk majd, illetve olyan dokurealityket, mint a Luxus orosz kivitelben vagy a Légy férfi!

– A Hetedik érzék (A Listener) tipikusan olyan sorozat, amiből egy évadot leadott már egy magyar csatorna, aztán itthon elkaszálták. Ide sorolhatnánk még a Glee-t is. Milyen sorozatok „feltámasztására” lehet számítani?
– A FOX csatornák egyik sajátossága máshol és persze Magyarországon is, hogy soha nem hagyják abba a sorozatok vetítését. Amíg gyártják a műsort, az összes évadot leadjuk teljes egészében. Az említettek esetében a Hetedik érzéket a második évadtól vetítjük, ez Magyarországon már nem jelent meg. Vagyis a nézők megtudhatják, hogy mi történt ebben és a későbbi évadokban.

– Jellemzően nagyon sok csatorna műsorából lehet most válogatni Magyarországon, de ha az ember este kapcsolgat, legalább 10 helyen „helyszínelnek” valahol. Hogyan szeretnék elkerülni az „állandó ismétlést”?
– Ez a tévécsatornák közötti verseny része. Összeállítottunk egy erős műsort, főműsoridőben fogunk remek sorozatokat sugározni, hetente új epizódokkal. Emellett napközben ismétléseket is vetítünk majd. Ez bevett megoldás a csatornáinkon, hiszen így a nézők különböző időpontokban tekinthetik meg az új részeket.

– A 24 új évadán vagy a The Walking Dead sorozaton kívül számíthatunk-e más olyan sorozatokra, melyek itthon még egyáltalán nem voltak láthatóak? Gondolok itt például a The Mindy Projectre.
– A Mindy Project nem szerepel a műsorunkban. Számtalan új sorozatot vetítünk majd a 20th Century Foxtól, például az Álmosvölgy legendáját, ezt az Egyesült Államokban már sugározzák, vagy a Crisist, ami egy teljesen új thriller lesz. Ebben a sorozatban nagyon bízunk, mert egy folytonos feszültséggel operáló filmről van szó, amelyben olyan nagy nevek működnek közre, mint Gillian Anderson vagy Dermott Mulroney.

Erősen kezd a magyar FOX, de tudja majd tartani?

– Egyes televíziós szakértők szerint a magyar nézők nem érdeklődnek a főműsoridős sitcomok iránt. Erről mit gondolnak?
– Valahol mindent el kell kezdeni, nem igaz? Semmi sincs kőbe vésve. Minden a sorozatoktól függ, és attól, hogy a nézők megszeretik-e őket. Persze a jó reklám is számít, de végül a néző dönt majd, és mi sem tudunk többet, mint a közönségünk.

– Nyilván a legnagyobb érdeklődés a The Walking Dead sorozattal kapcsolatos. Egészen pontosan mit lehet tudni az epizódok sugárzásáról? Lesz dupla rész, nyári szünet stb?
– Ez a sorozat már a negyedik évadban jár, de itt még egyáltalán nem vetítették, így most remek alkalom nyílt arra, hogy az elejétől kezdve adjuk le. A lehető leggyorsabban szeretnénk eljutni a negyedik évadig, hogy az ötödiket már októberben sugározhassuk, egy időben a többi FOX csatornával világszerte, vagyis egy nappal az amerikai premier után. Ugyanezt a stratégiát követjük a Da Vinci démonai esetében is. Ennél a sorozatnál februárban kezdjük az első évadot, és pont időben fejezzük majd be, hogy a másodikat a többi csatornával együtt kezdhessük el március végén, az amerikai premier utáni napokban.

Erősen kezd a magyar FOX, de tudja majd tartani?

– Azt már tudjuk, hogy a The Walking Deadet szinkronizálják, de választhatnak majd a nézők a szinkronos és a feliratos változat között?
– Igen, az arra alkalmas készülékkel rendelkezőknek erre is lesz lehetőségük.

– Várható fekete-fehér változat a The Walking Deadből?
– Nem, nem lesz fekete-fehér változat. Ez a sorozatot eredetileg sugárzó AMC kísérlete volt pár évvel ezelőtt: csak a bevezető részt készítették el, hogy közelebb hozzák a képregények hangulatát, de ehhez az epizódhoz nem szereztük meg a jogokat.

– Számíthatunk-e The Walking Dead vagy bármilyen másik sorozat esetében maratoni napokra? Ez Amerikában elég népszerű megoldás.
– Több sorozat esetében is ez lesz a stratégiánk. Minden szórakoztató csatornánkon tartunk maratonokat, ez a módszer nagyon jó bevált, főleg hétvégenként. Vagyis lesznek The Walking Dead-maratonok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top