Szabadidő

Nem létező tárgyak kiállításán jártunk

Gyermekként mindig is kíváncsi voltam arra, hogy milyen is lehet az idő vasfoga, vagy hogy nézhet ki az ízlésficam, és a későbbiekben is komoly nehézségeket okozott, hogyan magyarázzam el gyermekeimnek a lópikula fogalmát. Ezeket a kérdéseket egy csapásra megoldja az a mulatságos vándorkiállítás, ami lassan, de biztosan bejárja immár az egész országot (sőt látható volt már Berlinben és Prágában is!), s nemrég a győriek mosolyoghattak rajta. Van ám neki egy hivatalos és nagyon komoly neve is, méghozzá: A halványlila dunszttól a radai rossebig – nem létező tárgyak kiállítása.

A kiállítás megálmodói: Túri Erzsébet díszlet- és jelmeztervező, Zugmann Zoltán, a Bab Társulat óriásbábos utcaszínház vezetője, és Buzás Mihály ötletgazda, filmrendező, forgatókönyvíró, zenész és színész.

Anélkül, hogy érdemtelenül leszólnám Túri Erzsébet munkáját, talán megérdemelne a páratlanul eredeti ötlet nagyobb méretű, jobban látható és mívesebben kivitelezett kiállítási tárgyakat. A magyar nyelvi lelemény humorral párosítva ugyanis rászolgálhatna arra, hogy maradandó emléket állítsanak neki – akár állandó kiállítás formájában is. Jó gondolat a tárlat kitalálóitól és megvalósítóitól, hogy a vendégkönyvbe javaslatokat is kérnek újabb és újabb képtelen tárgyakra. Úgyhogy lehet itt még (talán már hamarosan) öreganyád térde kalácsa, könyvmoly, sokoldalúság, házasságtörő, betűvető, az eszed tokja, fából vaskarika, fülbe ültetett bogár vagy éppen az élet tanítómestere.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top