Szabadidő

11 dolog, amit nem tudtál Shirley Temple-ről

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: <a href="https://nlc.hu/sztarok/20140211/elhunyt-shirley-temple/" target="_blank">85 éves korában, február 11-én elhunyt Shirley Temple, a filmtörténet valaha élt legnagyobb gyereksztárja </a> . Harisnyás Pippi és Heidi; erre a két filmjére emlékeznek talán Magyarországon a legtöbben, de még így is keveset tudunk róla.

1. Kétévesen – amikor a legtöbb gyerek épphogy járni tud – Shirley Temple már táncolt, háromévesen íratták be tánciskolába, ötévesen pedig már dollármilliomos és világsztár volt.

2. 22 évesen “nyugdíjba” vonult, legalábbis ami a filmezést illeti. Ez után inkább a családjára és politikai karrierjére koncentrált.
 
3. Minden filmjéhez édesanyja csinálta meg a frizuráját: egészen pontosan 56 loknit minden egyes filmben.

 4. A 30-as évek válsággal küzdő Amerikájának hivatalos napsugara volt: optimizmusával és bájával fényt hozott a pénzügyi válsággal és munkanélküliséggel küzdő amerikaiaknak. Roosevelt elnök ki is emelte szerepét a közhangulat javításában. “Csodálatos dolog, hogy egy amerikai mindössze 15 centért beülhet egy filmre, és egy mosolygó gyerekarcot nézve elfeledkezhet a gondjairól.” 
 
5. Későbbi férje, Charles Black, amikor még csak ismerkedtek, bevallotta Temple-nek, hogy egyetlen filmjét sem látta.
 
6. A Shirley Temple-koktél természetesen alkoholmentes – mégiscsak gyereksztárról beszélünk –, és mindössze grenadine és gyömbér kell bele (bár egyes receptek szerint még narancslé és koktélcseresznye is). Később, amikor Temple férjhez ment, feltalálták a Shirley Temple Blacket is, ebben a sima gyömbéres üdítőt alkoholos gyömbérsörre cserélték, és rum is került a koktélba. 

További 5 érdekesség a Mozi24 oldalán!

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top