Szabadidő

Ezeket olvasd most! – tavaszi könyvújdonságok

Lassan megengedi végre az időjárás, hogy egy piknikkosár, egy kockás pokróc és egy jó könyv társaságában élvezhessük a tavasz első napsugarait. A legizgalmasabb, nyomdafriss regényekből válogattunk a harmadik Bridget Jones-könyvtől a legújabb lányos vámpírtörténeten át a csavaros krimikig.

 

Szurovecz Kitti magyar író-újságíró, a Fényemberek és a Gyémántfiú szerzője, minden hónapban kiválogatja nektek a legizgalmasabb friss könyvmegjelenéseket. Legyen szó krimiről, mesekönyvről, romantikáról vagy fülledt erotikus regényről, ő megmutatja az újdonságokat.

Kim Leine: A végtelen fjord prófétái
(Scolar Kiadó)

Az Északi Tanács 2013-as irodalmi díját kapta Kim Leine új regénye. A dán szerző felkavaró és hiteles regényt írt, amely 1793-ban játszódik. Morten Flack, az agilis fiatalember, ahelyett, hogy megnősülne és betöltené a faluja lelkészének nagyra becsült posztját, elhagyja a lányt és a szülőhelyét, hogy Grönlandon, misszionáriusként kezdjen új életet. A Végtelen-fjordba költözik, hogy jobb belátásra térítse az eretnekeket, ha kell, akár erőszakkal. Eközben megismerkedik egy titokzatos, mások által gyűlölt asszonnyal, aki a szomszéd telep egyik misszionáriusa. Morten hamarosan a helyi vezetők, asszonyok, barátok és kötelességek között kezd őrlődni: hogyan feleljen meg egyszerre önmagának, másoknak és az egyháznak? Megbabonázó történet az egyén és a külvilág kapcsolatának kérdéséről – igazán mély, mégis szórakoztató olvasmány.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokJames Grippando: Zaklatás
(General Press Kiadó)

Sydney Bennettet azzal vádolják, hogy megölte a kétéves kislányát. Jack Swyteck védőügyvéd úgy dönt, megvédi a fiatal nőt, bár sejti, hogy ezzel karrierje legnehezebb és legellentmondásosabb ügyét vállalja. Az embereket megdöbbenti, hogy a nőt felmentik, Jack pedig fenyegető telefonhívásokat kap, sőt meg is támadják. A média kenőpénzről pletykál, ezzel tovább növeli a tömeghisztériát. A helyzet nem egyszerű, hiszen mindez akár Jack karrierjébe is kerülhet: mielőbb tisztáznia kell magát a korrupció vádja alól, megvédenie a szeretteit, szembeszállni a könyörtelen médiával, és hogy elkaphassa a rafinált gyilkost, fel kell kutatnia kellemetlen védencét, Sydney-t. A Zaklatás akcióban gazdag és izgalmas krimi, amely méltán a népszerű Jack Swyteck-sorozat egy darabja.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokSabrina Jeffries: Felejthetetlen csók
(General Press Kiadó)

Egyetlen csók egy kicsapongó életet élő, ámde eszelősen jóképű ismeretlentől, amit Lady Minerva Sharpe képtelen elfelejteni. Giles örökre az emlékezetébe vési magát. Tíz évvel később a nő még mindig hajadon, élete álma, hogy regényíró lehessen belőle. Azonban a nagyanyjától ultimátumot kap, és kénytelen kitalálni valamit, amivel túljárhat az idős asszony eszén. Tervéhez segítségül hívja az egykori csókpartnert, Giles-t. Egyre több időt töltenek együtt, és a férfi igyekszik elnyerni a nő kegyeit, csakhogy Minerva rájön, lovagjának sötét, nagyon sötét titka van, és korántsem az, akinek hitte. Sabrina Jeffries új regénye izgalmakkal teli, kalandos történet, amelyben a szereplők olykor belebuknak saját hazugságaikba – leginkább azért, mert mint az életben is annyian, a saját szívüket akarják megtéveszteni.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokHelen Fielding: Bolondulásig (Bridget Jones naplója 3.)
(Európa Könyvkiadó)

Itt a nagy sikerű Bridget Jones sorozat harmadik része! Bukdácsoló hősnőnk ezúttal a szinglianyaság csapdáit kerülgetve fedezi fel újra a lelkében szunnyadó nőt, abban az időszakban, amelyre sokan, sajnos túl sokszor használják azt a durva kifejezést, hogy középkorúság. Az előző kötetekhez képest egy érettebb, felnőttebb Bridgettel találkozhatunk – 51 éves, de a körülmények szerencsétlen alakulása folytán egyedül van, két kicsi gyerekkel, no és olykor a nála jóval fiatalabb fiújával, aki szinte harmadik gyerekként funkcionál az életében. Bújja a nevelési szakirodalmat, gyászolja a nagyon gyorsan tovatűnt éveit, miközben épp olyan hebrencs és szeleburdi tud lenni, mint amikor fiatal nőként megismerkedhettünk vele a könyvekből, a filmekből. Vajon most merre kanyarodik a sorsa? Lehet, hogy végül igazán felnő? Megtudhatjuk Helen Fielding néhol megható, néhol nevettető történetéből.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokLeiner Laura: Akkor szakítsunk
(Gabo Könyvkiadó)

Leiner Laura a Szent Johanna Gimi-sorozat és a Bábel sikere után most egy tőle szokatlanul kurta időintervallumot felölelő történet megírására adta a fejét. Az Akkor szakítsunk egyetlen, őrületes szilveszteréjről szól, amikor is mindenkinek kötelezően jól kell(ene) éreznie magát. A sztori hősei, Lia és Norbi karácsony előtt szakítottak ugyan, de barátjuk, Szánkó óévbúcsúztató partiját egyikük sem akarja kihagyni. Ezzel szemben Eszti és Csabi a tökéletes pár, velük együtt indulnak szórakozni. A buli a város túlsó végében van, és Lia bátyja az, aki odafuvarozza a társaságot. Aztán megkezdődik a senki által nem várt zűrzavar. Az érzelmek őrült éjszakája ez sok-sok életszerű, életszagú jelenettel, amely akár bármelyikünk mindennapjainak része lehetne, épp ezért meglehetősen könnyű a szereplőkkel azonosulni – a történetük magával sodor, és nem egy éjszakára való gondolkodni valót hagy maga után. Az Aranykönyv-díjas fiatal írónő tiniknek szóló könyveivel lopta be magát az olvasói szívébe, ám egyre inkább felnő – talán épp velük együtt, és írásainak egyre komolyabb mondanivalója van.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokJamie Mcguire: Veszedelmes sorscsapás
(Maxim Kiadó)

Végre megérkezett a New York Times-sikerlistás Gyönyörű sorscsapás második része, Veszedelmes sorscsapás címmel. A kérdés pedig, amit felvet: lehet-e túlságosan, már nem egészséges mértékben szeretni? Az első történetben megismert főhős, Travis Maddox életét a könnyűvérű lányok, az illegális fogadások és az erőszak töltik ki. Ebben a miliőben legyőzhetetlennek érzi magát, azonban újra feltűnik Abby Abernathy, aki térdre kényszeríti őt. A gyönyörű sorscsapásban a nő mondta el, hogyan látja kettejük kapcsolatát, most elérkezett az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk viszont a történteket – ez által pedig új megvilágításba kerül minden. Az érzelmes kötet különösen előnyös tulajdonsága, – amellett, hogy olvashatja magát –, hogy a másodok rész az első nélkül is tökéletesen érthető.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokSabine Durrant: A hátam mögött
(Kulinária Kiadó)

A történet hősnője, egy népszerű tévés műsorvezető, Gaby, aki Londonban él a férjével és a kislányával. Sikeres, gazdag, befolyásos és főként boldog nő, élete azonban egyik napról a másikra pokollá válik: egy reggel holttestre bukkan, a rendőrség pedig gyanúsítottként kezeli, és le akarják tartóztatni. Gaby gondosan felépített, rendezett élete darabokra hullik, amikor kiderül, a halott lakásán olyan számlát találnak, amelyet a műsorvezető bankkártyájával fizettek ki. Ráadásul a halott nő nagyon hasonlít Gabyra, mintha csak fiatalkori mása volna. A pokoli helyzetet tovább tetézi, hogy a férje, ahelyett, hogy mellette maradna, távoli üzleti útra megy, ráadásul a hatóságok Gabyval akarnak példát statuálni: egy híres ember is ugyanúgy bűnhődik, ha hibát követ el. Sabine Durrant regénye csavaros, okos, izgalmas női krimi – igazi kihívás megfejteni, ki lehet a valódi tettes! A kötet végén kiderül.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokRichelle Mead: Vámpírakadémia(Avage Könyvkiadó)
Adott két vámpírlány, akiket két év bujkálás után elfognak, és visszazsuppolnak a Montana erdőségeinek mélyén húzódó Szent Vlagyimir Akadémiába – nem más ez, mint királyi oktatóhely az igazán decens, nagy hírű vérszívóivadékok számára. A lányok közül Lissa, a vérre viszonylag kontrollálhatóan szomjazó vámpírlány az egyik igazán nagytiszteletű család egyetlen túlélője, a másik, Rose pedig az életét tette fel arra, hogy védelmezze őt. A különleges tanintézmény falain túl vérszomjas, élőhalott vámpírok, az úgynevezett strigák lesik a lehetőséget, hogy elvegyék az életüket és magukhoz hasonlóvá tegyék őket. A lányos vámpírtörténetek rajongóinak ez a kötet ideális kikapcsolódás!

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokZakály Viktória: Hanna örök (Szívritmuszavar 2.)
(Könyvmolyképző Kiadó)

A fiatal írónő Szívritmuszavar című, önéletrajzi ihletésű kötetének történetét fűzi tovább a Hanna örök című, új regényében. A hősnő két éven át várt arra, hogy együtt lehessen a szerelmével, de a múlt bánatát nem képes kitörölni a lelkéből. Ezúttal a kórházi ágyon, orvosának meséli el a történetét, mert képtelen rávenni magát arra, hogy beleegyezzen a szívátültetésbe, ami rá azért vár rá, hogy teljes életet élhessen. Hanna újra otthonra lel, sokakat elveszít, de sokakat kap is az élettől, hogy újra képes legyen szívből nevetni, és egy tengerparti nyaralás során ne csak a hullámok morajlását hallja meg, hanem a szív szavát is, amely éppen hozzá szól. Vajon ezúttal megtalálja a boldogságot? Zakály Viki írásai valóban szorongatják az olvasó szívét, vele átadhatjuk magunkat a keserédes fájdalomnak, amit az igaz szerelem ébreszt az ember lelkében.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokMonika Peetz: Keddi nők
(Park Kiadó)

Megindító és elgondolkodtató történet arról, hogy mi, emberek, gyakran élünk egymás mellett úgy, hogy valójában semmit nem tudunk a másikról. Judith váratlanul megözvegyül, és a régi holmik szortírozásakor rábukkan férje, Arne El Camino útinaplójára. Úgy dönt, ő is elindul, a kis füzet nyomán, hogy felfedezze az utat, és rendezze a gondolatait, ezáltal megújulhasson a lelke. Barátnői pedig szolidaritásból és kalandvágyból vele tartanak. Miközben Judith, Caroline, Eva, Estelle és Kiki gyalogolnak, túl gyakran eltévednek, és szép lassan ráébrednek arra, Arne valójában sosem járt az El Caminón. De akkor hol lehetett? A felesége miért nem tud erről semmit? Gyűrűznek az indulatok, a különböző teóriák és viták – a 15 év alatt összeszokott barátnők pedig az út során ráébrednek, nemcsak Arne volt élete során távol Judith-tól, hanem eddig ők is – egymástól.

Ezeket olvasd most! - tavaszi könyvújdonságokJ.A. Redmerski: Az örökké határa
(Ulpius Ház Kiadó)
Ha szeretted a Szürke ötven árnyalatát, akkor Redmerski könyvét is imádni fogad. Az örökké határa, a tavaly megjelent A Soha határának a folytatása. Egy alig húszéves lányt ismerhetsz meg, aki úgy dönt, hogy felül egy távolsági buszra, és elindul a nagyvilágba szerencsét próbálni. Camryn nem is sejti, hogy a végzete már az úton rátalál, méghozzá Andrew képében, aki nagyobb kalandnak ígérkezik, mint az új élet maga. A sodró, erotikus és romantikus történetnek rengeteg rajongója van világszerte, itthon nemrégiben jelent meg a sztori második része, Az örökké határa, amelyben a fiatal pár közösen dolgoz fel egy hatalmas tragédiát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top