Szabadidő

Hollywoodban félnek az erőteljes, szexis nőktől

Amber Heard amerikai színésznő még csak 27 éves, de már a lábai előtt hever Hollywood. És akkor pasijáról, Johnny Deppről még nem is beszéltünk. Most Kevin Costner mellett tűnik fel női James Bondként az erős hősnőiről ismert Luc Besson új akciófilmjében.
3 nap a halálig
Ethan Runner (Kevin Costner) az ügynökség legjobb embere, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved. Úgy dönt, hogy feladja eddigi életét, mert újra akarja építeni elhidegült kapcsolatát feleségével és lányával. Amikor a titkosszolgálat kínál neki egy kísérleti, életmentő gyógyszert egy utolsó küldetésért cserébe, nem tudja visszautasítani. Két feladata lesz: miközben keresi a világ legkeményebb terroristáját, életében először kell figyelnie lányára is.

A filmben különböző jelenetekben más-más frizurával láthatunk. Milyen volt ennyi hajstílust kipróbálni?

Jó poén volt, mert ez a karakter természeténél fogva igazi kaméleon. Mivel Luc Bessonnal és McG-vel dolgoztam, azt gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy feszegessem a határokat, és kipróbáljak valamit, ami nem biztos, hogy másik moziban működne.

Egyszer egy interjúban azt mondtad, hogy a mostani filmek női szerepei igazán gyengék. Ehhez képest a 3 nap a halálig című moziban te vagy a női James Bond.

És ennek nagyon örülök. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy olyan emberekkel dolgoztam –  McG és Luc Besson –, akik szeretik a nőket, és nem is félnek tőlük.

Hollywoodban félnek az erőteljes, szexis nőktőlHollywoodban félnek a nőktől?

Az erőteljes, szexis nőktől igen! Ha ilyen nővel találkozik egy férfi, akkor rögtön megpróbálja valamilyen módon megalázni, lekicsinyelni, túlszárnyalni, megfélemlíteni. Szóval büszke vagyok, hogy olyasvalakivel dolgozhattam, mint Luc Besson, aki régóta arról ismert, hogy nem kér bocsánatot a hősnői jelleme miatt, és nekem pont ez kellett a 3 nap a halálig mozihoz. Vivi (Vivi Delay, őt alakítja Amber a moziban – a szerk.) olyan jellem, akit nem a szexualitása határoz meg, viszont nem is mentegetőzik miatta. Az egyszerűen nem ő lenne. Neki nem kell ronda nadrágkosztümöt viselnie csak azért, hogy erőteljesnek látsszon, ő egyszerűen csak az, és kész.

Feministának tartod magad?

Amennyiben ez a szó olyasvalakit jelöl, aki hisz a nők gazdasági, szociális vagy pénzügyi egyenlőségében, akkor igen, feminista vagyok.

Kemény nő vagy az életben?

Hát, azt hiszem, ez szituációfüggő. Az biztos, hogy őrült módon vezetek. De erre nem vagyok büszke.

Olvasol magadról cikkeket?

Nem, soha. Ami azt illeti, teljesen meg szoktam lepődni, ha valaki egyáltalán felismer az utcán.  

)

Megbántál valaha valamit, amit mondtál vagy tettél?

Nem. Még a rossz filmeket sem, amikben szerepeltem. Biztos banálisan hangzik, de teljesen őszintén mondom, hogy minden egyes filmemből tanultam, még akkor is, ha olyasmi, amit még egyszer nem csinálnék. És nem bánok semmit, amit valaha mondtam.

Amber Heard 27 éves amerikai színésznő
2007-ben egy évig járt Crispin Glover színésszel. Jelenlegi párja Johnny Depp.
Láthattátok, a Zombieland, Az Informátorok, A mostohapa, vagy a Kőkemény Minnesota filmekben.

Mennyire vagy házias nő?

Nagyon szeretek főzni, szeretek a konyhában lenni. Hetente többször vacsorapartit tartunk a barátaimmal.

És ki viszi a bort?

A barátaim! Aki az én barátom, annak sok bort kell hoznia!

Hollywoodban félnek az erőteljes, szexis nőktől

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top