Szabadidő

Színdarab készül Anne Frank naplójából

Idén lenne 85 éves.

Színre viszik a nácik elől Amszterdamban bujkáló német zsidó lány, Anne Frank világhírű naplóját Hollandiában. A naplóból készülő színdarab előadására külön színház épült az amszterdami nyugati kikötőben, és a május 8-i premier után a művet más országokban is bemutatják.

Ez az első alkalom, hogy az eredeti szöveg alapján viszik színre a naplót, amelyből német tévéfilmet is terveztek, ám az nem valósul meg. A bázeli Anne Frank Alapítvány, amely a történelmi dokumentum fölötti szerzői jogokat birtokolja, egy holland íróházaspárt, Jessica Durlachert és Leon de Wintert kérte fel a színdarab megírására.

A naplóhoz kapcsolódóan már az 1950-es években készült egy színdarab az Egyesült Államokban, az akkori szerzőknek azonban nem volt hozzáférésük az eredeti naplójegyzetekhez.

Anne Frank, aki idén lenne 85 éves, 1942 és 1944 között családjával egy amszterdami lakásban bujkálva írta naplóját. A családot elárulták, és haláltáborba hurcolták, ahol Anne 1945-ben meghalt. Csak az apa, Otto Frank élte túl az üldöztetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top