Szabadidő

10 kihagyhatatlan francia romantikus film

Egy hete mutatták be a Szerelem a felhők felett című filmet, amely francia is, romantikus is. Azt szokták mondani, hogy ez a filmek többnyire sokszínűek. Íme a "műfaj" legkülönbözőbb árnyalatai.

Amelie csodálatos élete (2001)

Nem is lehetne mással kezdeni a sort, mint ezzel a szuperbájos, szívmelengető mozival, ami romantikus ugyan, de olyan francia módra. Erre nincs jobb definíció. Audrey Tautou pedig – természetesen – imádnivaló benne!

Félix és Rose (2002)

Jean Reno és Juliette Binoche (aki nemrég ünnepelte félszázados szülinapját) egy reptéren találják magukat két idegenként, akik jobban nem is különbözhetnének egymástól. És mit tesznek? Minden titkukat megosztják a másikkal. Úgyis teljesen más gépre szállnak…

Párizs, szeretlek! (2006)

Huszonkét rendező tizennyolc rövidfilmet forgatott a szerelem fővárosában – és mint a város és a szerelem, a kis epizódok is nagyon sokfélék. Van közöttük, ami elvarázsol, van, ami megríkat, elkeserít, vagy éppen megmosolyogtat. Az egész film egy nagy szerelmi vallomás Párizsnak és a szerelemnek.

A kútásó lánya (2011)

A tizennyolc éves lány váratlanul találkozik egy jóképű pilótával, és nem tud ellenállni neki… De aztán a fiatalember nem megy el a második randevúra, mert a háborúban kell szolgálnia – immár apaként, mert a légyottnak gyümölcse is van, de erről ő nem tud. Bármi is sül ki ebből, igénybe fogja venni a könnycsatornákat. 

További hat remek francia romantikus film a Mozi24 oldalon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top