Szabadidő

Őrült divat hódít a menyasszonyok körében – Tedd tönkre a ruhád!

A nagy napon minden nő a legszebb akar lenni. Híresen ügyelünk minden részletre, a sminkre, a frizurára, és legfőképpen a ruhára, amelyre életünk végéig vigyázunk. Legalábbis így volt ez addig, amíg be nem robbant az az új trend, amely a feje tetejére állította az esküvői hagyományokat.

Hollywoodi téboly? – Megvan a pasi, nem kell a ruha

A TTD, azaz Trash the Dress, magyarul Tedd tönkre a ruhád! “mozgalom” arra buzdítja a menyasszonyokat, hogy az esküvő után tépjék le magukról a fehér viseletet, ezzel jelezve, hogy többé már nincs rá szükségük. Persze nem erőszakosan, hanem inkább “rongyolják le” magukról. Ez nemcsak egyszerűen azt jelképezi, hogy nem szeretnének többé férjhez menni, hanem azt is, hogy abban bíznak: a választott férfi az igazi.
Egyesek szerint az ötlet Hollywoodból származik, amikor is egy szappanopera hősnője menyasszonyi ruhában beszaladt a tengerbe. Mások viszont úgy vélik, hogy a John Michael Cooper által készített, és később híressé vált, vízben úszó és tűzben égő menyasszonyi képek adtak ihletet a TTD műfajának kialakulásához.

Megnézem
Összes kép (1)

Extrém és morbid ötletek kavalkádja

A menyasszonyi ruha tönkretételének csak a képzelet szabhat határt. A hagyományos, virágcsokorral, a násznéppel, vagy épp kettesben, stúdióban, meghitt pillanatokban való fényképezkedés már a múlté.
Itt szabadon szárnyalhat mind a pár, mind a fotós fantáziája, hiszen számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogyan tegyék tönkre sok esetben vagyont érő ruháikat. Besározhatják, bevizezhetik, összegraffitizhetik, belefetrenghetnek az őszi avarba, de a bevállalósak felmászhatnak egy-egy hídra, vagy akár még a vonatsínekre fekve is modellkedhetnek, ahonnan garantáltan nem kelnek fel tisztán.
Kérdés persze, hogy az amerikai őrület valóban elementáris erővel hat-e a magyar menyasszonyokra is, és az új hullám, vagy az ész és érzelem dominál majd náluk, hiszen a legtöbben még mindig úgy gondolják: ruhájuk egy életre szóló ereklye. Sokan időről időre előveszik, nézegetik, mások arról ábrándoznak, hogy születendő kislányuk is ebben a ruhában köti majd össze életét szíve választottjával. Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy aki hosszabb ideig spórol a gyönyörű, hófehér viseletre, valóban szívesen vágja-e tönkre ruháját néhány perc alatt.

Mit ajánl a sztárfotós 2014-re?

“Tapasztalatom szerint a magyar párok vevők az újdonságra, egyből felülnek az új hullámokra, mert szeretik a kreativitást” – árulta el a hazai TTD-fotózás egyik képviselője, Hivert Daniella, az Alkalmi Fotó vezetője. A fotós hozzátette, hogy már 3-4 évvel ezelőtt is volt néhány pár, akik kipróbálták a TTD-t, ezt az akkor még ismeretlen “műfajt”. Igazán elterjedtté azonban csak mostanában kezd válni a házasulandók körében. Daniella szerint négy olyan mozzanat van, amelyet mindenképpen érdemes megörökíteniük a pároknak: a lány- és a legénybúcsú, az esküvői előkészületek, az esküvő napja, és e folyamat különleges lezárásaként a “Tedd tönkre a ruhád!” fotózás. Kérdés: van-e minderre pénze az új életet kezdő fiataloknak?  “10-20 évvel ezelőtt mást jelentett esküvőt fotózni, mint manapság. Azóta művészi szintre emelkedett ez a műfaj” – véli Daniella, aki arra bátorítja a nagy nap előtt állókat, hogy merjenek egyediek lenni, hiszen ez a nap csak róluk szól: “Trendek jönnek-mennek, de véleményem szerint a pároknak nem feltétlenül a divathoz kell igazodniuk, hanem kell, hogy legyen saját kívánságuk, amelyet érvényesíteni szeretnének az esküvői fotózás során.”

Megnézem
Összes kép (1)
Az örök élmény sokba kerülhet
Az esküvői fotózás árai 40-50 ezer forinttól akár félmillió forintig is terjedhetnek. Ez sok szemponttól függ, többek között a pár igényeitől és a fotós kilététől. Ha valaki sztárfotóst akar hívni az esküvőjére, mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia. Az átlagár egyébként 100-200 ezer forint között mozog.

 
A nagy nap előtt állsz, de még nem tudod, hol szeretnéd kimondani a boldogító igent? Segítünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top