Szabadidő

Biciklitárolás Budapesten – így oldd meg!

A korai meleg tavaszban még annak is kedve támad biciklire pattanni, aki egyébként született autós. De hol tároljuk a bringát az utcán?

Ha a biciklis infrastruktúrát nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy nagyvárosaink a kerékpárutak tekintetében már jól állnak, de egyéb bringabarát szolgáltatások, mint például a bicikli utcai tárolása nem kellőképpen megoldott. A legtöbb helyen egyáltalán nincs lehetőség kiépített helyre lekötni a biciklit, ilyenkor a korlát, az útjelző tábla, illetve a fa jelentik a megoldást. Vagy ha van lehetőség, az sem feltétlenül jó.

A biciklitároló-tervezők igyekeznek egyre dizájnosabb bicikliparkolókat kialakítani, ügyelve arra, hogy jól illeszkedjenek az tér építészeti megoldásai közé. Arra azonban már kevésbé figyelnek, hogy ezek így adott esetben a bicikli tárolására teljesen alkalmatlanok. Van úgy, hogy sehogy sem tudod úgy odatenni a bringát, hogy könnyen elérd, a bicikli össze-vissza dől, míg megpróbálod beügyeskedni a lakatot, s ha még gyerekülésed és kosarad is van, még nagyobb próbatétel a bicikli megtámasztása….

Biciklitárolás Budapesten

 

És mi a helyzet a többi fajta biciklitárolóval? A teljes cikket a BetonLiget blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top