Szabadidő

Programok hétvégére: medvehagyma-fesztivál és Etyeki Piknik

Szórakoztató családi és gyerekprogramok, musicalgála és piknik is vár rátok ezen az április hétvégén. Szemezgessetek kedvetekre.

Programok hétvégre: medvehagyma fesztivál és Etyeki PiknikHúsvét – Tavaszköszöntő kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban
A Mezőgazdasági Múzeum tavaszköszöntő húsvéti kiállítására ellátogatók megismerkedhetnek a húsvéti ünnepkör történetével, jeles napjaival és jelképeivel, a hagyományőrző népszokásokkal és a kézművesmesterségek fortélyaival. A látogatók a neves kézművesek asztalainál nemcsak megfigyelhetik a tojásdíszítés különféle módjait és technikáit, de maguk is elsajátíthatják a tojásírás és -karcolás csínját-bínját. Míg a legkisebbek csuhényuszit készítenek, addig a nagyobbak kipróbálhatják a kerámiadíszítést, a hímzést és kosárfonást.

Hol? Budapest
Mikor? Április 12–22.
Mennyi? 890–5350 forint

Programok hétvégre: medvehagyma fesztivál és Etyeki PiknikMusicalgála sztárokkal a 15 éves gyermekrohamkocsiért
Idén már 15 éve, hogy a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány jóvoltából elindult hazánk egyetlen gyermekrohamkocsija. Az eddig eltelt 15 év alatt a gyermekrohamkocsi több mint 30 000 bajba jutott kis betegen tudott segíteni. Az alapítvány a hazánk legnevesebb sztárjait felvonultató musicalgálával szeretné megköszönni a gyermekrohamkocsin dolgozó bajtársak munkáját, a támogatók segítségét és a lakosság támogatását. A rengeteg önzetlen segítség és támogatás tette lehetővé, hogy hazánkban a gyermekrohamkocsi folyamatosan – a hét minden napján 24 órában – működjön.

Hol? Budapest, Folyondár Sportközpont
Mikor? Április 12.
Mennyi? 2500–3500 forint

Programok hétvégre: medvehagyma fesztivál és Etyeki PiknikBudapest Leves- és Főzelékfesztivál
2014. április 11–13. között a Palotanegyedben (Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca) rendezik meg Budapest nagyszabású leves- és főzelékfesztiválját, ahol a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy százféle különböző ízesítésben kóstolhatják meg a látogatók. A Budapesti Leves és Főzelék Fesztiválon a legkisebbektől a legnagyobbakig minden érdeklődő megtalálja és megízlelheti a számára legínycsiklandóbb finomságokat.

Hol? Budapest
Mikor? Április 11–13.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégre: medvehagyma fesztivál és Etyeki PiknikEtyeki Piknik
Az Etyeki Piknik vendégei 2013-tól évente négy alkalommal, családiasabb hangulatban találkozhatnak az Újhegyen és a Szépvölgyben hazánk, és ezen belül Etyek gasztronómiai kincseivel. A szervezők szeretnék az adott évszak jellegzetességeit kiemelve megmutatni a látogatóknak a legkiválóbb magyar borászok és gasztronómiai, valamint kézműves kiállítók remekeit, illetve igényes programokkal, tehetséges művészekkel ápolni a hagyományokat.

Hol? Etyek
Mikor? Április 12.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégre: medvehagyma fesztivál és Etyeki PiknikMedvehagyma Fesztivál
A Pécs közeli Orfűn idén is megrendezik a medvehagyma-fesztivált, amely kellemes szórakozással és finom ételekkel az egészséges életmódot hivatott hirdetni. A három nap alatt a felnőtteket és a gyerekeket is remek programokkal várja az orfűi Muskátli Vendéglő. A gasztronómiai rendezvényen az illatos medvehagyma és medvehagymás ételek mellett zene, színház, játékok, kisvonatozás, előadások, bemutatók, kiállítás és versenyek várják az érdeklődőket.

Hol? Orfű
Mikor? Április 12–13.
Mennyi? 150–300 forint

Programok hétvégre: medvehagyma fesztivál és Etyeki Piknik19. BabyMarkt Babaholmibörze és Gyerekexpo
Nyit az ország legnagyobb babaholmibörzéje, a BabyMarkt! Az új és használt baba-, gyerek- és kismamatermékek hazai legnagyobb adok-veszek fórumán 70 kiállító és több mint ezer börzéző anyuka- apuka kínálatából: kismamaruha, játék, könyv, bútor, babakocsi, pelenka, minden, ami a babaváráshoz és a gyerekneveléshez szükséges 0–14 éves korig.

Hol? Budapest
Mikor? Április 12.
Mennyi? 1500 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top