Szabadidő

Így ünnepeld a húsvétot!

Vidám programokat válogattunk nektek a húsvéti ünnepekre!

Így ünnepeld a húsvétot!III. Budavári Húsvéti Sokadalom
Idén harmadik alkalommal várják a családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére, a Budavári Palotába.  A világzene olyan sztárjai lépnek fel, mint a Ghymes együttes, Ferenczi György és a Rackajam, a Balkan Fanatik vagy Szalóki Ági… A gyerekek számára Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes húzzák a talp alá valót.  A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség-bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve. A gyerekeket a Mese Mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert, valamint húsvéti kézműves alkotóház és további izgalmas programok várják.

Hol? Budapest
Mikor? Április 19-21.
Mennyi? 800-4000 forint

Így ünnepeld a húsvétot!Húsvéti Sajtnapok
A nyuszi és a tojás mellett a sajt is része lehet a húsvéti hagyományoknak. A Húsvéti Sajtnapok programjai országszerte kellemes időtöltést kínálnak, ugyanis éppen húsvétkor kezdődik a Vidékjáró elnevezésű és egész éven át tartó országos programsorozat, melynek nyitó programja a 2014. április 21-én a Húsvéti Sajtnapok, amelynek központi helyszíne a debreceni Nárcisz Birtok, a mónosbéli Bükki Sajt és az etyeki Ödön Major lesz.

Hol? Országszerte
Mikor? Április 21.
Mennyi? 2500 forint

Így ünnepeld a húsvétot!15. Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár
A XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Vásár, Hungarikumok és Hagyományos Magyar Termékek Kiállítása ad otthont a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupának, az V. Pálinka, Gyümölcs, Bor- és Egyéb Párlat Alapú Italok, Likőrök Nemzetközi Versenyének és a IV. Nemzetközi Lekvár, Gyümölcslé, Szörp, Gyümölcsbor és egyéb Gyümölcskészítmények Versenyének. A Pálinkafesztivál kiegészítő rendezvényei a gyulai várnál megrendezett Böllér-napok eseménysorozat, és a kisüsti pálinkaverseny és szakmai kiállítás.

Hol? Gyula, Várkert
Mikor? Április 18-21.
Mennyi? 1000 forint

Így ünnepeld a húsvétot!Hollókői Húsvéti Fesztivál
A Hollókői Húsvéti Fesztiválon megelevenednek a palóc hagyományok, népszokások. Gazdag folklórprogram, kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai ínyencségek, népi gyermekjátékok nyújtanak felejthetetlen élményeket a vendégeknek. Húsvét ünnepén a község apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára, és újra felidéződnek a falu régi húsvéti ünnepei. A hollókőiek életében ugyanis a húsvét az egyik legnagyobb vallási ünnep, ahol a falu közepén felállított színpadon néptáncegyüttesek, népdalénekesek és mesemondók szórakoztatják a közönséget.

Hol? Hollókő
Mikor? Április 19-21.
Mennyi? 1500-2500 forint

Így ünnepeld a húsvétot!Családi Nyúlkergető Zalakaroson
A Családi Nyúlkergető rendezvény célja, hogy a zöldellő dombjairól, virágokban gazdag parkjairól híres, és a Magyarország legvirágosabb városa címet méltán elnyerő Zalakaros a város húsvéti vendégeit igazi tavaszi hangulattal köszönthesse.

Hol? Zalakaros
Mikor? Április 19.
Mennyi? Ingyenes

Így ünnepeld a húsvétot!Húsvéti zsongás a Tihanyi Piac Placcon
Birkapörkölt, medvehagymás finomságok, frissen sült pisztráng, a nyuszi kedvenc süteményei, illetve füstölt és kötözött sonka várja minden mennyiségben a Piac Placc látogatóit április 19-én, szombaton a Tihanyi-révnél. A legkisebbeknek Nyuszi Placcal kedveskednek a szervezők, ahol a gyerkőcök nyulakat és bárányokat simogathatnak, illetve szakképzett keramikusok vezette kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

Hol? Tihany
Mikor? Április 19.
Mennyi? Nincs belépő

Így ünnepeld a húsvétot!Nők Lapja Könyvklub Húsvéti olvasótalálkozó Petrik Adriennel
Április 19-én 16 órától olvasótalálkozó lesz Petrik Adriennel. A felnőtteknek a program húsvéti olvasótalálkozó és közös csigatésztagyúrás Petrik Adriennel, A hideg szóda élvezete című könyv szerzőjével, tavaszi dísz- és haszonnövényvásár, kézműves ételek, italok, borkóstoló valamint függőszék-bemutató és -vásár. A gyerekeket pedig kézműves bemutatók, családi tojásfestés, húsvéti díszkészítés, íjászkodás, mese, bábelőadások és állatsimogató várja.

Hol? Budapest
Mikor? Április 19.
Mennyi? Ingyenes

Hú!SVÉT, avagy Húsvéti kulináris kalandozások Villányban és Palkonyán
Húsvétkor várják a Villányi borvidékre a vidéki gasztronómia lelkes rajongóit, ahol a most debütáló regionális “mini-SVÉT” gasztronómiai rendezvénysorozat szezonnyitó eseménye kerül sor.
Az idei évtől a Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló “nagy” rendezvény mellett, – a lelkes vidéki gasztro-műhelyekkel köszönhetően – több kisebb, színes eseménnyel készülnek a szervezők. Lesz itt borvidékeken átívelő, egész estés ízutazás a Gere és a Hernyák család kalauzolásával, közösen elkészített gourmet fogásokkal könnyed etyeki fehérborokkal és “veretes” villányi vörösborokkal. A résztvevő éttermek hatfogásos, tematikus húsvéti menüvel készülnek.

Így ünnepeld a húsvétot!

Hol? Villány, Palkonya
Mikor? április 19-20.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top