Szabadidő

Elindult a befüvesített 1-es villamos – galéria

Hétfőtől ismét közlekedik az 1-es villamos az Árpád hídon, a Bécsi út és a Reitter Ferenc utca között. Ráadásul füves pályán. Nem vicc. Mutatjuk.

Az 1-es villamos vonalán, a Vörösvári úton alakították ki Budapest első fűburkolatú pályáját. Az Óbudai rendelőintézet és a Flórián tér között kialakított füves pálya segíti a villamosok halkabb közlekedését. Zölden tartásáról a BKK közleménye szerint automatikus öntözőrendszerrel gondoskodnak.

Az 1-es villamos felújítása végén a villamosok menetideje nagymértékben csökken. Füves vágányokat a Vörösvári úton kívül még a Kőrösi-Csoma úton, valamint az 1-es villamos újbudai szakaszán, a Szerémi úton alakítanak ki.

 Az 1-es villamos óbudai pályaszakaszának teljes műszaki átadás-átvétele június végéig tart, addig fejeződik be a liftek, mozgólépcsők beüzemelése, egyes utastájékoztatási elemek megvalósítása és a környezetrendezés. A vonalon 2013. szeptember 28-án kezdődött el a komplex felújítás. Ez várhatóan június 10-től az év végéig a vonal másik, nagyon rossz állapotú szakaszán, a Kacsóh Pongrác út és a Népliget között folytatódik. A projekt része, hogy a déli szakaszt a Rákóczi hídon átvezetve egészen a Fehérvári útig meghosszabbítják, a munkák itt már tartanak.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top