Szabadidő

Bojkottálnák az oroszok a jövő évi Dalfesztivált Conchita Wurst miatt

A szakállas énekesnőként emlegetett, eurovíziós győztesre az "Eurázsia hangja" dalfesztivállal válaszolna Oroszország.

Orosz törvényhozók javaslatot terjesztettek elő arról, hogy Oroszország rendezze meg az Eurovíziós Dalfesztivál saját változatát azt követően, hogy az európai dalversenyen az osztrák transzvesztita Conchita Wurst, a melegjogok szószólója győzött.

Valerij Raskin kommunista párti képviselő felszólította Oroszországot, hogy mondjon le a dalfesztiválon való részvételről, és szervezzen egy párhuzamos versenyt Eurázsia hangja (Voice of Eurasia) elnevezéssel. “A legutóbbi Eurovíziós Dalfesztivál eredménye nyomán elfogyott a türelmünk. El kell hagynunk ezt a versenyt. Nem tűrhetjük ezt a határtalan őrültséget” – hangsúlyozta a képviselő a parlamenti felszólalásában. Az orosz törvényhozók egyike azt is javasolta, hogy ne engedélyezzék Conchita Wurstnak, hogy Oroszország területére lépjen.

Raskin felvetését azonnal támogatásáról biztosította Fehéroroszország. Conchita Wurst győzelme az Európai Unió morális értékeinek teljes összeomlását szimbolizálja. Nincs szükségünk Európára – fogalmazott Aljakszandr Lukasenka államfő szláv tanácsadó testülete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top