Szabadidő

Vége! Bezár az iWiW

Alulmaradt a Facebookkal szemben.

Bezár 2014. június 30-án a magyar közösségi oldal, az iWiW közölte az oldalt üzemeltető Origo Zrt. A 12 éve alapított portál, amely egykor a leglátogatottab honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, az idén 10 éves Facebook előretörésének áldozata.

A két site látogatottsági görbéje 2010 végén ért össze. Az iWiW-et jegyző Origo Zrt. még négy évig kitartott terméke mellett, de már nem látja értelmét az oldal további fenntartásának.

A világon az elsők között, 2002-ben létrehozott közösségi honlapként az iWiW segített kapcsolatot felvenni és tartani a barátokkal, rokonokkal, eseményeket szervezni, közösséget építeni. 2005-2010 között volt Magyarország leglátogatottabb portálja, a csúcsidőszakban naponta 1,5 millióan keresték fel, a bő egy évtized alatt 4,7 millió felhasználója volt. A felhasználók 2014. június 30-ig egy kattintással, egy digitális időkapszula igénylésével lementhetik profiljukat, fényképeiket, kapcsolataikat, levelezésüket. A bezárást követően automatikusan törlődik minden adat, ha a felhasználók erről másképp nem rendelkeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top