Szabadidő

Megnyílt a világ legnagyobb óceánparkja

Kína nem tud szenzáció és újdonság nélkül létezni. Az ázsiai ország ezúttal gigantikus méretű vízi élményparkot épített, amely kapásból megdöntött 5 Guinness-rekordot.

A Chimelong Ocean Kingdome-nak elnevezett komplexumba lépve úgy érezheti magát az ember, mintha az óceán mélyére süllyedt volna. A látogatók testközelből szemlélhetik a víz mélyének élővilágát, hatalmas akváriumok között és vízi tetők alatt sétálgatva. A dél-kínai Hengcsin szigetén felépített vízi parkot ugyanis öt tematikus részre osztották, amelyek az óceán változatos életének egy-egy részét mutatják be.

A 143 hektáros területen a hatalmas akváriumok mellett felszíni medencék is találhatók, amelyekben többek között delfin show-val szórakoztatják az érdeklődőket; emellett pedig gasztronómiai különlegességekkel, cirkusszal, vízi hullámvasúttal, és ötdimenziós mozival is hódolnak a vendégek előtt.

Megnézem
Összes kép (1)

5 Guiness-rekord egy csapásra

A megaméretű élménypark egyszerre öt Guinness-rekordot is beállított: a világ legnagyobb vízi parkjáét, akváriumáét, akváriumablakáét, akrilpaneljáét, és a legóriásibb víz alatti kilátókupolájáét.

A különleges komplexumot három évig építették, és 806,5 millió dollárba, azaz nagyjából 180 milliárd forintba került a kivitelezése. A turistalátványosság a Chimelong Hengqin Bay Hotelnak, a világ legnagyobb ökológiai témájú szállodájának a része. A két építmény között a vendégek egy 100 méteres csatornán közlekedhetnek vízi taxival.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top