Szabadidő

Ezeket a filmeket tuti nem érti már a mai gyerek

Persze megdobban az ember szíve, ha sms-t kap, de mégis romantikusabb volt napokig lesni a postaládát, és várni egy levélre. De ezt csak az eggyel régebbi generáció tudja – mint ahogy ők az utolsók, akik az alábbi filmeket még igazán értik.

Félévente randevú
 
A filmben egy hajóúton találkozik Cary Grant és Deborah Kerr, majd az út után kénytelenek elválni egymástól. Megbeszélik, hogy ha még fél évvel később is szerelmesek lesznek egymásba, találkoznak az Empire State Building tetején. Így hat hónappal később Grant ott áll az épület tetején, miközben Kerrt elüti egy autó és kórházba kell szállítani. Mi történne, ha a film nem 1957-ben, hanem 2014-ben készült volna? Grant 5 perccel a találkozó időpontja után sms-ezni kezdene Kerrnek, aki ilyesmit írna vissza: “Úton vagyok!”, majd egyszerűen tudtára adná, hogy kórházban van, ezért nem tudott elmenni a randira. És itt vége is lehetne a filmnek, hiszen Grant berohanna hozzá, megcsókolná, és “The End”!

A szerelem hálójában
 
Az 1998-as filmben két könyvesbolt-tulajdonos, Kathleen (Meg Ryan) és Joe (Tom Hanks) megismerkedik a világhálón, egymásba szeretnek, sőt üzleti tanácsokat is adnak egymásnak. Aztán kiderül, hogy egymás lehető legnagyobb konkurenciái… A mai világban persze elképzelhetetlen lenne, hogy erre ne jöjjenek rá korábban. Ha a film idejében lett volna Facebook, Kathleen simán rákereshetett volna Joe-ra, akinek nagyjából így nézett volna ki a profilja: Joe Fox, Itt dolgozik: könyvesbolt, Lakhely: New York, Upper West Side, Kapcsolati státusz: egyedülálló. És máris rájött volna, kivel levelez éjszakánként. Persze így sokkal izgalmasabb a film.

Ideglelés – The Blair Witch Project
 
Nézzük a sztorit: három fiatal egy kézi kamerával elindul a rettegett erdőbe, ahol a legenda szerint egy boszorkány él. A kamera egy év múlva kerül elő, benne hátborzongató felvételekkel. A probléma ugyanis az volt, hogy az egyik srác elhagyta a térképet, így eltévedtek, és így tovább. A mai világban elképzelhetetlen lenne, hogy ez megtörténik: elég egy okostelefon, hogy az ember megnézze a térképen, hol van, és hova tart; arról nem is beszélve, hogy mostanra biztosan műholdképek rögzítik az erdő minden egyes szegletét. De tény, hogy a film 1999-es, és tényleg hideglelős.

A cikk folytatását a Mozi24 oldalon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top