Szabadidő

Ne csak a kertet, a kiadásokat is tervezd okosan!

A kerti munkákkal és a ház körüli felújításokkal kapcsolatban mindenki egyetért abban, hogy még okosan tervezve is könnyen több százezres tételt jelenthetnek. Íme egy kis segítség a számoláshoz, és ahhoz, hogy mit tegyél, ha a tervezett költségek mégis többre rúgnak az előre kalkuláltnál.
Ne csak a kertet, a kiadásokat is tervezd okosan!

A legnagyobb tételt a tereprendezés teszi ki a felújítási munkák közül. Ha minőségi termőfölddel borítanál be egy 500 nm2-es kertet, akkor kiszállítással együtt az ötven köbméter önmagában 300 ezer forinttal terheli meg a pénztárcádat, míg az elterítés és a füvesítés még rád vár. Egy automata öntözőrendszer kiépítése hasonló tétel ekkora területen. Szintén költséges az új kerítés és a kapu beszerzése, 300-400 ezer forintot ez is felemészt. A kerti bútorokból az időjárástűrőt válaszd, ezzel széles skálán pár tízezertől a százezres tételig kalkulálj! Ha díszköves burkolatot is szeretnél, munkadíjjal 120 ezerből jön ki egy tíz méter hosszú kis járda. Tuját a kertészetekből kb. kétezres darabáron, nagyobb virágládát ugyanonnan ötezerért kaphatsz. Opcionális felszerelés lehet egy kis betongrill 50 ezerért, míg a felfújható medence nyárra 30 ezret kóstál, a kerti szerszámoknak való kis ház pedig 80-150 ezer között kapható.

A felújítási munkákra általában elmondható, hogy többe kerülnek az előre kalkuláltnál. Menet közben azonban az ember már nem szereti abbahagyni, így könnyen olyan helyzetbe kerülhet, amikor hirtelen plusz forrásra van szüksége. Ilyen esetben nagy segítség, ha gyorsan, kevés utánajárással jut pénzhez – mondja dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank igazgatója. – A személyikölcsön-igénylés esetén mi azt vállaljuk, hogy a kölcsönszerződés megkötésétől számított egy órán belül a számlára érkezik az összeg, ha pedig saját banki ügyfelünkről van szó, még egyszerűbb az ügyintézés, és jó eséllyel meg is kapja a kölcsönt. Az OTP Banknál ráadásul most június 13-ig kedvezményes kondíciók mellett vehető fel személyi kölcsön, nemcsak ház körüli felújításra, de például nyaralásra és esküvőre is.”

A tájékoztatás nem teljes körű (THM: 24,69% illetve 23,49%).

Részletes feltételek: www.otpbank.hu, 06 1/20/30/70 366 6666, 06 40 366 666

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top