Szabadidő

Komoly változás lesz a Facebookon

Nemsokára 13 éven aluliak is regisztrálhatnak a Facebookra. Igaz, kizárólag szülői hozzájárulással.

A Facebookon a regisztráció alsó korhatára jelenleg 13 év. Elvileg legalábbis, hiszen bárki csalhat, a mi ismeretségi körünkben is akad több ennél fiatalabb gyerek, aki aktívan használja a közösségi oldalt, többnyire a szülei tudtával és beleegyezésével. Teszik mindezt azzal a nagyjából 7,5 millió társukkal együtt, akik idősebbnek adják ki magukat, hogy saját Facebook-profiljuk lehessen.

A Facebook 2012 óta tervezi, hogy lehetővé teszi a 13 év alattiak regisztrációját is, az erre vonatkozó szabadalmat is két éve nyújtották be. A múlt héten került nyilvánosságra az az alkalmazás, melynek segítségével a 13 évnél fiatalabb gyerekek szülői engedéllyel hozhatnak létre saját profilt. A terv szerint a gyerek regisztrációjának kezdeményezése után a szülőnek igazolnia kell majd a személyazonosságát, illetve azt, hogy valóban ő a gyermek szülője, és hozzájárul a regisztrációhoz. Ezt követően a gyerek adatlapja az övéhez lesz hozzárendelve, és a szülő figyelemmel követheti a gyermeke aktivitását az oldalon, illetve korlátozhatja azt is, hogy a gyerek milyen tartalmakhoz férhet hozzá.

A sajtóban megjelent információk dacára a Facebook egyelőre tagadja, hogy elindítaná a 13 év alattiak regisztrációjának engedélyezését, és azt állítják, hogy az új applikáció szabadalmaztatása sem utal arra, hogy lépéseket tennének ebben az irányban.

Nagyon úgy tűnik azonban, hogy előbb-utóbb mégiscsak megteszik, ami, lássuk be, sokkal valószerűbb hozzáállás volna, mint úgy tenni, mintha nem tudnák, hogy azok a gyerekek, aki akartak, eddig is simán regisztráltak az oldalra. Ha már, akkor sokkal jobb, ha mindezt szülői felügyelettel és a tartalmak, aktivitások ellenőrzésére lehetőséget adó alkalmazáson keresztül teszik.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top