Szabadidő

Új divat: szelfi a szemetessel

Nem azért, mert disznóólban élsz, hanem mert szereted a városodat, az országodat. Amit viszont néhányan disznóólnak néznek.

A szemétszelfihez nekem is lennének ötleteim. Naponta tudnám magamat fotózni Budapest vagy Budapest környékének erdőiben, kisebb-nagyobb szemétkupacok előtt. Egyik kedvencem a péntek esti kuka a buszmegállóban. De ez Cheker Besbes tunéziai újságírónak hamarabb eszébe jutott. Annyira bántotta, hogy miközben az ország idegenforgalmi hivatala milliókat költ turisztikai kampányokra, az átlag tunéziaiak bokáig járnak a szemétben, és az ő ablakaik nem a pálmafás tengerpartra néznek, hanem jól megtermett bűzös hulladékhalmokra, és tiszta tuniszi utcát is csak utazási prospektusban látnak. Így nyáron különösen szem- és orrvidító. Nápolyban is milyen sokáig bírták nézni pár évvel ezelőtt!

Fényképezkedj szemétládákkal!

 

A Facebook Selfi Poubella oldalának 14 ezer rajongója van. Nyilván nem azért, mert kukafetisiszták. Csak így vágnak vissza a tunéziai kormánynak, amely szerint jól élnek. Aha. Látszik. Bécsben tavaly óriásplakátok hirdették: a tisztaság nem pénzkérdés. Szerintem sem: aki szereti a városát, országát, az nem csúfítja el. Ilyen egyszerű.

Fényképezkedj szemétládákkal!
 
Fényképezkedj szemétládákkal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top