Szabadidő

A katari uralkodócsaládé lett a volt Balettintézet

Szállodaként működhet a jövőben.

A katari uralkodócsalád egyik tagja a fővárosi Operaházzal szemben található, Lechner Ödön által tervezett Drechsler-palota (a volt Balettintézet) vevője. A 32 éves Jaszim bin Hamad bin Jaszim bin Jaber aI-Thani sejk a Katari Iszlám Banknak, a világ 5. legnagyobb iszlám pénzintézetének az elnöke, valamint a Credit Suisse Group AG és számos más nemzetközi cég igazgatóságának tagja. A csaknem 20 éve üresen álló Balettintézet a jövőben szállodaként működhet.

A budapesti szállodaiparban egyébként már jó ideje jelen van az arab tőke: a Lánchíd pesti hídfőjénél álló Gresham-palota tulajdonjoga az ománi államé. A jordán gyökerű Mellow Mood csoport üzemelteti a Buddha-Bar Hotelt a Ferenciek terére néző Klotild-palotában, és nemrég ők szerezték meg a Párizsi Udvar tulajdonjogát. A fővárosi Zara hotelek szintén jordán fennhatóság alatt állnak. Ugyancsak arab kézben van az Erzsébet téri Le Méridien. A tulajdonos, az emírségekbeli Al Habtoor Group korábban azzal vált világhíressé, hogy Dubajban felépítette a 7 csillagos Burdzs al-Arab szállót.

Forrás: valasz.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top