Szabadidő

Betiltják az utcai hangoskodást Sevillában

A "rendkívül hangos" utcai tevékenységet 300 és 300 ezer euró közötti összeggel büntetheti a rendőrség egy új rendelet alapján.

A rendelkezések célja, hogy szavatolják a város csöndjét és nyugalmát. Ennek érdekében korlátozzák a bárok és kávézók külső teraszainak működését, de tilos lesz hangosan énekelni az utcán vagy vezetés közben túl hangos zenét hallgatni. A városvezetés szerint a rendelet figyelembe veszi a lakók jogát a pihenéshez és a gazdasági tevékenység fejlődésének kívánalmait is.

Az intézkedések elsősorban a kávézók és bárok tevékenységére összpontosítanak, amelyek vendégei rendszeresen tömegbe verődnek az utcán. Az új szabályozás alapján tilos lesz külső teraszon televíziót üzemeltetni és az utcán álló vendégeket kiszolgálni. A pultosok nem guríthatnak söröshordókat az utcán, és nem húzogathatnak székeket a külső teraszok ki- vagy összepakolásakor. Azok a vendégek, akik túl hangosan beszélgetnek az utcán, szintén pénzbírságra számíthatnak. A rendelkezéscsomag nem érinti a karaoke és éjszakai bárok üzemeltetését.

A helyiek évek óta sürgetik a várost uraló zaj visszaszorítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top