Szabadidő

Egyedül utazza körbe Európát a 11 éves lány

Kitör a frász, ha arra gondolok, hogy egy 11 éves kislány teljesen egyedül utazik. A szülei szerint ezzel készítik fel a felnőtt életre.

“Vonatjegyet próbáltam venni a 11 éves lányomnak Párizsba, de visszautasítottak, hogy ilyen fiatalon nem lehet felnőtt kísérő nélkül utazni – panaszkodik a nem mindennapi anya a Daily Mailben. – Hiába mondtam, hogy a lányom már évek óta utazik egyedül, így sem kaptam jegyet.”

Rosie Atkins már kilencéves korában egyedül utazott Angliából Lyonba, és akkor még mobiltelefonja sem volt. “Önállóságra akarom nevelni a lányomat, tudom, hogy ez sok szülő szerint őrültség”  teszi hozzá Rosie anyukája, Anne Atkins.

Rosie Lyonban - 9 évesen
Rosie Lyonban – 9 évesen

Atkinsék egyébként öt gyereket nevelnek, és minden gyereknek nagy szabadságot adnak. “Ha magabiztos, szabad gyerekeket nevelsz, azzal felkészíted őket az életre  mondja az anyuka, akit már többen feljelentéssel fenyegettek, mert szerintük veszélyezteti a gyerekei életét. Ötéves volt Rosie, és már akkor egyedül akart elmenni az iskolába, de az iskola nem engedte, hogy kísérő nélkül menjen reggelente, ezért inkább átírattuk egy másikba.”

 Te hova engeded el a gyerekedet egyedül?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top