Szabadidő

Már kecskével és sólyommal is kávézhatunk

Nyulak, kecskék és baglyok is vannak már a japán kisállatos kávézókban.

A macskás kávézók népszerűségén felbuzdulva mára megszaporodtak Tokióban a különböző kisállatos kávézók, amelyekben a vendégek nyulak, kecskék és baglyok látványát, illetve társaságát élvezhetik. A kelet-tokiói Tori no Iru Cafe vendégei mintegy 20 madár – túlnyomórészt baglyok, néhány papagáj és egy sólyom – társaságában kávézhatnak. Az odalátogatók nagyjából 90 százaléka nő, és a hely népszerűségét jelzi, hogy hétvégenként hosszú tömött sorokban állnak előtte a vendégek. A madarakat egy üvegablakkal elkülönített teremben helyezték el, de különleges kesztyűt viselve – és a kávézó személyzetének segítségével – a vendégek meg is simogathatják a baglyokat egy külön erre a célra kialakított részen.

Az elmúlt években a nyulas kávézók is megszaporodtak Tokióban. A vendégek szabadon mozoghatnak a kávézó két része között: az egyikben nyulakkal játszhatnak, a másikban pihenhetnek és fogyaszthatnak. A kávézóban, ahová az ország különböző részeiből is érkeznek vendégek, a felnőttek óránként 1400 jen (3200 forint), a gyerekek 700 jen fejében élvezhetik a nyulak társaságát, és az árban egy ital is benne van.

A legtöbb kisállatos kávézó főleg női vendégeket vonz, de az egyik nyüzsgő tokiói kerületben működő kávézónak két kecske a sztárja, elsősorban az ebédszüneten lévő vagy az irodából hazafelé tartó fiatal férfiak körében népszerű. Az állatokat megetethetik, és hetente kétszer meg is sétáltathatják a vendégek.

Az emberek manapság rengeteg stresszes helyzettel találkoznak, és az idegrendszerrel kapcsolatos kutatások szerint jótékony hatással van rájuk, ha eltölthetnek egy kis időt olyan helyeken, amelyeket szeretnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top